Synology introduceert DiskStations DS2015xs en DS3615xs

Synology introduceert de nieuwe DiskStations DS2015xs en DS3615xs. De 8-bay DS2015xs is de eerste NAS-server voor het MKB met ingebouwde 10GbE SFP+ LAN-poorten (SFP+ is een optische connectiestandaard). Voor grotere organisaties biedt de 12-bay DS3615xs superieure doorvoersnelheden en optimale data-betrouwbaarheid voor gecentraliseerde dataopslag en -management, en voor gevirtualiseerde omgevingen.

“Organisaties met een sterke focus op efficiency lopen dagelijks tegen grenzen aan. Maar de productiviteit zou nooit beperkt moeten worden door de hardware-infrastructuur”, zegt Michael Wang, productmanager bij Synology. “Wij zijn van mening dat zowel MKB-ondernemingen als grotere organisaties opslagoplossingen verdienen die klaar zijn voor een uitdagende en veelbelovende toekomst. Dat was dan ook het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de DS2015xs en DS3615xs.”
Met een gloednieuwe ARM Cortex A15 quad-core CPU en maximaal 8GB RAM, behaalt de DS2015xs een maximale doorvoersnelheid van 1.930 MB/sec, tegen een prijs die nauwelijks hoger ligt dan voor een standaard MKB NAS-opslagsysteem. Met twee ingebouwde 10GbE SFP+ LAN-poorten en twee 1GbE RJ-45-poorten zijn organisaties klaar voor een transitie naar een 10GbE netwerkomgeving. Daarnaast ondersteunen deze poorten Link Aggregation en Failover. In combinatie met ondersteuning voor SATA III 6Gb/sec is de DS2015xs in staat om intensieve multitasking-taken af te handelen met een prestatieniveau dat we tot nu toe alleen kennen van kostbare enterprise servers
De DS3615xs is uitgerust met een 3,4GHz dual-core x64-processor met hardwarematige AES-NI encryptie. Hierdoor is bij een geïnstalleerde 10GbE netwerkkaart een uitzonderlijk hoge doorvoersnelheid van ruim 2.350 MB/sec mogelijk, met maximaal ruim 236.350 IOPS (I/O operaties per seconde). Voor bedrijfskritische toepassingen waarbij data-betrouwbaarheid absoluut voorop staat, zorgt de ondersteuning van maximaal 32GB ECC RAM ervoor dat alle gegevens met extreem hoge snelheid correct worden weggeschreven en gelezen. Met vier Gigabit LAN-poorten en een PCIe 3.0-slot betreedt de DS3615xs ook het tijdperk van high-speed data overdracht. Daarmee is deze oplossing bij uitstek geschikt voor virtualisatie-omgevingen. Verder maakt deze NAS optimaal gebruik van de snelheid van SSD’s, dankzij een SSD-cache die geoptimaliseerd is voor zowel lezen als schijven en ondersteuning voor SATA III. Daarbij worden de kosten per megabyte zo laag mogelijk  gehouden.

De DS2015xs en de DS3615xs ondersteunen maximaal respectievelijk 120TB en 216TB aan ruwe opslagcapaciteit, wanneer gebruik wordt gemaakt van een DX1215 uitbreidingsunit. Ondersteuning voor Synology High Availability en de meervoudig uitgevoerde LAN-poorten garanderen de hoogst mogelijke beschikbaarheid en bedrijfszekerheid. Beide NAS-servers zijn gecertificeerd voor VMWare, Citrix en Microsoft Hyper-V, zodat ze naadloos geïntegreerd kunnen worden met een gevirtualiseerde bedrijfsomgeving, waarbij ze dienen als een krachtige centrale opslag.
Synology biedt op de DS2015xs en DS3615xs vijf jaar garantie en tevens de Synology Replacement Service in een aantal landen, waaronder Nederland. Daarbij wordt een defecte NAS de volgende werkdag vervangen.
Uitgebreide specificaties van de DS2015xs en Ds3516xs zijn te vinden op:
Prijs en beschikbaarheid
De Synology Diskstations DS2015xs en DS3615xs zijn per direct leverbaar. De adviesprijzen zijn
DiskStation DS2015xs: €965 (excl. BTW).
DiskStation DS3615xs: €1.850 (excl. BTW).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in