Yotaphone 2: ’s werelds eerste smartphone met twee schermen

Yota Devices introduceert de Yotaphone 2 in de Benelux. Dit is ’s werelds eerste smartphone met twee displays: een aan elke kant.
De snelle en stijlvolle Yotaphone 2 combineert het bekende Android-besturingssysteem voor smartphones met iets totaal nieuws: twee aanraakschermen met verschillende eigenschappen. Aan de voorzijde bevindt zich een high-definition 1080p AMOLED-scherm, ideaal voor het volgen en updaten van sociale netwerken, browsen, video’s bekijken, gamen, etc. Draai je de telefoon om, zit daar nog een scherm: het Yota Always-On Display. Dit scherm is onder andere bedoeld voor het lezen van e-boeken, het tonen van meldingen en nog veel meer. Ook is dit scherm zeer goed leesbaar bij zonlicht.

“Wij zijn van mening dat onze technologie een totaal nieuw soort mobiel toestel representeert. Niet alleen door het toevoegen van een energiezuinig electronic paper-scherm, maar ook doordat de twee schermen optimaal met elkaar samenwerken”, zegt Vlad Martynov, CEO van Yota.
De belangrijkste kenmerken:
  • Het Yota Always-On Display kan er voor zorgen dat de batterij van de smartphone veel langer meegaat. Met een volledig opgeladen batterij kunnen gebruikers hiermee bijvoorbeeld vijf dagen lang e-boeken lezen. Ook gewone Android-smartphones hebben vaak een energiebesparende stand, maar de batterij van de Yotaphone 2 gaat tot drie keer langer mee wanneer gebruikers lezen, berichten uitwisselen en bellen. Lezen via het Yota Always-On Display is tot zeven maal energiezuiniger dan via het AMOLED HD-scherm.
  • Het Yota Always-On Display biedt een kijkhoek van bijna 180 graden en is zelfs bij direct zonlicht uitstekend leesbaar. Zo kan de Yotaphone 2 ook buitenshuis makkelijk gebruikt worden.
  • Het Yota Always-On Display laat in één oogopslag zien wat er zich allemaal afspeelt in de digitale wereld van de gebruiker. Het is niet nodig om het toestel op te pakken, in te schakelen en vervolgens apps voor e-mail, sociale netwerken of berichten te openen. Net als bij een horloge, hoef je er alleen maar even een blik op te werpen: alle informatie is direct zichtbaar.

De Yotaphone 2 is ontwikkeld door een internationaal team van ingenieurs die iets hebben gecreëerd dat er nog niet was. Het heeft drie jaar geduurd om zover te komen, maar nu kan Yota consumenten een echt alternatief bieden, in plaats van kleine variaties op bestaande producten.
De Yotaphone 2 weegt slechts 145 gram en is zeer compact (144 x 69,5 x 9,6mm). Beide schermen zijn vervaardigd van het uiterst sterke en krasbestendige Gorilla Glass 3, zodat het toestel tegen een stootje kan.
Wat kunnen gebruikers verder nog doen met twee schermen? Hier zijn enkele van de belangrijkste mogelijkheden van de software en die zijn allemaal door de gebruiker volledig aan te passen:

  • YotaEnergy – Deze stand zet automatisch alle belangrijke functies aan –  inclusief telefonische oproepen en tekstberichten – op het Yota Always-On Display op het moment dat de capaciteit van de batterij nog 15% bedraagt. De Yotaphone 2 kan dan nog 8,5 uur gebruikt worden.
  • YotaMirror – De gebruiker kan elke Android app op het Yota Always-On Display gebruiken. Dat omvat alles van de meest populaire e-reader apps (zoals Amazon Kindle) en messaging apps (zoals WhatsApp), apps voor het streamen van muziek (zoals Spotify) en elke andere activiteit die kan profiteren van een superieure leesbaarheid en laag batterijverbruik.
  • YotaSnap en ‘Life after Death’ – Maakt het mogelijk cruciale informatie van het kleurenscherm – een kaart, een meeting-locatie of de QR-code van een reisticket – op het Yota Always-On Display te zetten. Deze informatie blijft zelfs op het scherm staan als de batterij helemaal leeg is.
  • YotaCover – Met éénmaal aantikken kan het Yota Always-On Display in de privacy-stand worden gezet met een YotaCover. YotaCovers zijn door de gebruiker ontworpen foto’s en meldingen die de smartphone mooier en persoonlijker maken, maar zonder iets vrij te geven aan toeschouwers.

Dit is allemaal op de achterkant van het toestel mogelijk. Die achterkant is lang afgewezen als een onbruikbare ruimte op gewone smartphones. Tegelijkertijd biedt de YotaPhone 2 een solide, betrouwbare en vertrouwde thuisbasis voor Andoid-gebruikers – en gebruikers van andere smartphone-platforms, dankzij de volgende specificaties:

  • Qualcomm Snapdragon 800 2,2GHz quad-core processor met 2GB RAM en 32GB eMMC.
  • 8MP autofocus camera met LED-flits (waarmee je dankzij YotaMirror hig-res ‘selfies’ kan maken) en een 2MP camera aan de voorzijde.
  • Connectiviteit via 4G/LTE, WiFi en Near Field Communications (NFC).

Prijs en beschikbaarheid
De verkoopprijs van de Yotaphone 2 bedraagt €699. Het toestel is per direct verkrijgbaar in 20 Europese landen (waaronder Nederland), het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) en het Midden Oosten, via www.yotaphone.com en bij diverse partners. In Londen is op 3 december de eerste Yotaphone Store geopend.
Kijk voor meer informatie op www.yotaphone.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in