Aantal reizigers veerdiensten waterbus en aqualiner fors gestegen in 2014

Het grootste veerdiensten netwerk van Nederland heeft in 2014 fors meer reizigers vervoerd dan het jaar ervoor. In totaal werden in 2014 ruim 1,73 miljoen reizigers vervoerd, ten opzichte van 1,55 miljoen in 2013. Een stijging van 10% derhalve. De snelle veerdiensten Waterbus en Aqualiner varen in de regio Rotterdam en tussen de Drechtsteden en behoren tot de best gewaardeerde openbaar vervoer systemen van Nederland. 

Waterbus heeft de reizigerstoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren. Ook het mooie weer heeft voor veel recreatief en toeristisch verkeer gezorgd. De reeds succesvolle Waterbus Dagkaart en de bijbehorende arrangementen, zoals die naar het Werelderfgoed Kinderdijk, zijn bovendien sterk in gebruik toegenomen. Tenslotte droegen ook het tweejaarlijkse evenement “Dordt in Stoom” en de afgesloten Brug over de Noord bij aan de groei.
Het aantal reizigers van de Aqualiner veerdienst tussen Rotterdam centrum, Katendrecht en de RDM Campus op Heijplaat groeide voor het 6e jaar op rij. Onder meer door een toename van het aantal studenten en medewerkers op de RDM Campus en groei van omliggende bedrijven. Extra bijzonder is dat de reizigersgroei heeft plaatsgevonden zonder de jaarlijkse Onderzeebootloods expositie. Die in 2015 weer terugkomt met “De Aanval”; de grote op handen zijnde tentoonstelling over het bombardement van Rotterdam.
“We danken al onze reizigers, partners en de opdrachtgevers voor het vertrouwen in onze veerdiensten en onze aanpak. Ook al zijn storingen helaas soms niet te voorkomen, ons uitvalspercentage was dit jaar het laagst sinds de overname in 2010. De verplaatsing van enkele haltes, de introductie van Lijn 19 tussen Kralingen en Feijenoord en de komst van de Waterbus E-tickets zeer belangrijke mijlpalen geweest. Het bewijst eens te meer dat het personenvervoer over water na 15 jaar echt volwassen is geworden”, aldus directeur Gerbrand Schutten.
Verdere verbeteringen
In 2015 voert Waterbus wederom verbeteringen door, waaronder gratis Wifi aan boord en TV schermen aan boord met live informatie op locatie- en tijdniveau. Met de provincie Zuid-Holland worden daarnaast eindgesprekken gevoerd over een extra schip in de spits richting Rotterdam en een rechtstreekse verbinding tussen Rotterdam, Dordrecht en Werelderfgoed Kinderdijk. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in