Apple nu samen met Samsung grootste smartphoneverkoper ter wereld

Apple kondigde afgelopen dinsdag aan 74,5 miljoen iPhones te hebben verkocht, nu blijkt het bedrijf samen met Samsung voor het eerst sinds 2011 de grootste smartphoneverkoper van de wereld te zijn. Dat concludeert Strategy Analytics, een onderzoeksbureau. 

Op basis van ruwe schattingen die Strategy Analytics heeft gedaan zou Samsung ongeveer even veel high-end smartphones hebben verkocht als Apple het afgelopen kwartaal. De winst van Samsung daalde wel flink overigens.

Het is duidelijk een nek-aan-nekrace, al moet nog duidelijk worden wat de exacte verkoopresultaten zijn van Samsung’s smartphones. Wellicht is er een kans dat het werkelijke aantal toch iets lager ligt. Doordat Samsung echter in heel 2014 alsnog heel wat meer smartphones heeft verkocht blijft de fabrikant op de eerste plaats. Samsung verkocht trouwens 95 miljoen smartphones in totaal. Maar voor een goede vergelijking met Apple’s resultaten moet je hier een hoop afhalen. Immers, Samsung verkoopt low-end, medium-end én high-end smartphones. Het gaat hier alleen om de high-end toestellen.
Het is bijzonder dat Apple eindelijk weer een hoop ingehaald heeft. De afgelopen jaren deed het bedrijf het al goed met de iPhone, maar door het gebrek aan een groter scherm dan 4 inch liep men een hoop consumenten mis. De iPhone 6 en iPhome 6 Plus heeft dit compleet veranderd, dankzij hun grotere display.

Samsung kreeg in 2014 een winstwaarschuwing vanwege een dalende smartphoneverkoop. Vooral de Galaxy S5 bleek achteraf niet zoveel te verkopen dan verwacht werd. In de tussentijd zijn er nog een aantal nieuwe smartphones van de fabrikant uitgebracht, waaronder de Samsung Galaxy Edge en de Galaxy A5. Er wordt dit jaar een Samsung Galaxy S6 verwacht. De vraag is natuurlijk of deze voldoende zal verkopen om de winst weer te doen stijgen.

Apple maakte genoeg winst het afgelopen kwartaal, $74,6 miljard dollar maar liefst. Hiervan was $51,2 miljard dollar alleen al dankzij de iPhone verdiend. Dat is een record. Samsung kan hier zeker niet aan tippen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in