Apple rapporteert recordaantal verkochte iPhones van ruim 74 miljoen voor eerste kwartaal 2015

Het is inmiddels vier maanden geleden dat Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus (iPhone 6-review) aankondigde en het mag gerust een succes worden genoemd. Daar kun je absoluut niet omheen. Eerder bleek al dat de nieuwe iPhones uitermate populair zijn vanwege de grotere schermen en de kwartaalcijfers die Apple vanavond presenteerde liegen er dan ook niet om. Er zijn 74,5 miljoen iPhones verkocht, zoveel zijn er nog nooit eerder verkocht, in welk kwartaal dan ook.

Het aantal verkochte iPhones ligt hoger dan aanvankelijk gedacht werd, zelfs hoger dan Apple-analist Ming-Chi Kuo verwachtte. Die beweerde dat het Amerikaanse technologieconcern 73 miljoen iPhones heeft verkocht het afgelopen kwartaal, nu blijkt dus weer dat Apple alle verwachtingen overtroffen heeft.
Met de iPad gaat het iets minder goed. Er werden 21,4 miljoen exemplaren van verkocht, het is duidelijk dat de tabletmarkt steeds meer verzadigd raakt, toch heeft de iPad Air 2 wel duidelijk voor verandering weten te zorgen het afgelopen kwartaal. In totaal zijn er inmiddels 1 miljard iOS-apparaten verkocht. Van de Mac gingen er overigens 5,5 miljoen exemplaren over de toonbank.
Apple deelde ook mee dat er een omzet van $74,6 miljard dollar is gedraaid, waarvan $51,2 miljard dollar alleen al dankzij de iPhone. Ook werd er een nettowinst van $18 miljard dollar binnengehaald en $3,06 dollar per aandeel. Tot slot bedraagt de brutomarge 39,9%.
Al met al heeft Apple een enorm positief kwartaal gehad met opnieuw de iPhone die uitblinkt. Nogmaals, er zijn nog nooit eerder zoveel iPhones verkocht; het vorige record lag op 51 miljoen exemplaren. Dit was in het eerste kwartaal van 2014. Het is overigens niet alleen de iPhone die een record opleverde, vrijwel alles in het afgelopen kwartaal is een record; de omzet, de nettowinst enzovoort. Alleen de verkoop van de iPad toonde een daling en de verkoop van de Mac bleef min or meer stabiel.
De iPhone 6 en iPhone 6 Plus beschikken beide over een groter scherm dan voorheen met een grootte van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch. De toestellen worden aangedreven door een 1.4 GHz dual-core A8-chip met M8-coprocessor, en hebben een flink verbeterde 8 megapixelcamera. De iPhone 6 Plus heeft zelfs als eerste iPhone ooit optische beeldstabilisatie. iOS 8 biedt daarnaast meer mogelijkheden dan ooit, zoals diepere integratie met Mac OSX, ondersteuning voor toetsenborden van derden, de mogelijkheid om de vingerafdrukscanner Touch ID te gebruiken voor bepaalde apps en nog veel meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in