CEO Intel presenteert de toekomst van computing op CES 2015

Intel heeft op de technologiebeurs CES nieuwe technologieën en initiatieven aangekondigd. Het bedrijf komt onder andere met de Intel Curie-module: een product ter grootte van een knoop, voor de ontwikkeling van nieuwe wearables. Verder zijn er nieuwe toepassingen voor Intel RealSense-camera’s, uiteenlopend van robots, vliegende ‘multi-copter’ drones en levensechte 3D-belevingen. Ook heeft Intel een nieuw Diversity in Technology-initiatief aangekondigd, dat onder andere een investering van $300 miljoen omvat dat moet zorgen voor meer diversiteit bij Intel en binnen de technologie-industrie in het algemeen.

“De opkomst van nieuwe personal computing-belevingen, intelligente en ‘connected’ apparaten, en de wearable-revolutie zorgen ervoor dat de relatie tussen mens en technologie verandert”, zegt Brian Krzanich, CEO van Intel. “Onze doelstelling met Intel-technologie is om echte problemen te helpen oplossen en om de ervaringen mogelijk te maken die mensen en organisaties zoeken. Maar om dat te kunnen realiseren, moeten we ook meer doen om de diversiteit binnen de technologie-industrie te stimuleren. Vrouwen en minderheden moeten in deze sector een grotere rol gaan spelen als influencers, ontwikkelaars en leiders.”
Krzanich deed deze aankondigingen tijdens zijn keynote op de 2015 International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Daarbij maakte hij tevens een samenwerkingsverband bekend met sportbrillenfabrikant Oakley op het gebied van wearables. Ook gaat Intel samenwerken met HP op het gebied van 3D-printing en komt het bedrijf met True Key, een nieuwe cross-platform toepassing van Intel Security die gebruikmaakt van persoonlijke kenmerken om veiliger en makkelijker in te loggen, zoals gezichts- of vingerafdrukherkenning, of een persoonlijk apparaat.

De wearable-revolutie
De groei van wearable-technologie creëert nieuwe mogelijkheden voor innovatie. Krzanich onthulde de Intel Curie-module: een zeer klein product dat is gebaseerd op de eerste System-on-Chip (SoC) die specifiek is ontwikkeld voor wearables. De Intel Curie zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar op de markt komen en bestaat uit de Intel Quark SE SoC, een energiezuinige Bluetooth-radio, sensors en een oplaadbare batterij.
Intel is zeer actief op het gebied van wearables en sinds Krzanich vorig jaar tijdens CES een aantal projecten onthulde, heeft het bedrijf diverse producten aangekondigd en is het samenwerkingsinitiatieven aangegaan met verschillende mode- en lifestylemerken, waaronder Basis Peak, Fossil Group, Luxottica Group, MICA en Opening Ceremony, SMS Audio en de Intel Make it Wearable wedstrijd.
Hierop voortbouwend, kondigen Intel en Oakley vandaag een strategisch samenwerkingsverband voor wearables aan. Oakley is het eerste merk van Luxottica Group waarmee Intel samenwerkt om luxe sportbrillenmode te combineren met intelligente technologie. De beide bedrijven werken momenteel aan een intelligent product dat de prestaties van atleten moet gaan verbeteren. Dit product wordt later dit jaar verwacht.
Krzanich toonde ook de Nixie, de winnaar van de 2014 Make it Wearable wedstrijd. Dit is de eerste wearable camera die kan vliegen. De Nixie wordt als een armband om de pols gedragen, maar kan op commando zijn vleugels ontvouwen om weg te vliegen en een foto te maken. Krzanich maakte bekend dat Intel later dit jaar opnieuw een Make it Wearable-wedstrijd zal sponsoren.
Meer diversiteit in technologie
Intel gaat zich inzetten voor meer diversiteit binnen de technologie-industrie. Daartoe heeft het bedrijf onder andere duidelijke doelen vastgesteld op het gebied van personeelsbeleid, die er tegen 2020 voor moeten zorgen dat er meer vrouwen en minderheden bij Intel werken, onder andere in senior functies.
Intel zal $300 miljoen investeren om te zorgen voor meer vrouwelijke technici en computerwetenschappers uit minderheidsgroepen, en om programma’s te sponsoren die ervoor moeten zorgen dat deze groepen beter worden gerepresenteerd in de technologie- en gaming-industrie. Intel wil samenwerken met diverse partners om dit doel te bereiken, waaronder de International Game developers Association, de E-Sports League, het National Center for Women in Technology, de Cybersmile Foundation de Feminist Frequency en Rainbow PUSH.
Computing zonder grenzen
Tot nu toe waren scherm, toetsenbord en muis de belangrijkste manieren om computers te bedienen. Tijdens zijn keynote toonde Krzanich een aantal nieuwe technologieën en concrete toepassingen waarmee computergebruik voor het eerst de wereld van 3D betreedt en die ons bevrijden van kabels en wachtwoorden.
Krzanich demonstreerde diverse nieuwe mogelijkheden en functies die tegen het eind van dit jaar beschikbaar komen in apparaten. True Key is een nieuwe cross-platform toepassing van Intel Security die ons moet verlossen van wachtwoorden. True Key maakt gebruik van een aantal persoonlijke kenmerken – zoals ons gezicht, vingerafdrukken of een apparaat dat we bezitten – om inloggen makkelijker en veiliger te maken. True Key komt beschikbaar op iOS, Android, Windows en Mac, en tevens voor alle populaire browsers. Daarnaast zal deze toepassing standaard worden geïnstalleerd op apparaten van HP en Lenovo, en wordt het de komende maanden uitgerold als onderdeel van McAfee LiveSafe. Kijk op www.truekey.com voor meer informatie.
Intel werkt met een aantal organisaties samen aan mogelijkheden om apparaten draadloos op te laden. Daarbij gaat het onder andere om Hilton, Jaguar Land Rover, San Francisco International Airport en Marriott.
Intel RealSense-camera’s zijn te vinden in steeds meer 2-in-1’s, notebooks en All-in-One PC’s, waaronder veel systemen die zijn gebaseerd op de nieuwe 5e generatie Intel Core processors. In Nederland heeft Media Markt de Europese primeur voor computers met Intel RealSense-technologie. Klanten kunnen bij de verschillende Media Markt-vestigingen in ons land zelf de mogelijkheden en het gemak van RealSense ervaren.
Verder werken Intel en HP samen aan verdere innovaties op het gebied van 3D-printing. HP maakte bekend dat een Intel Core i7 processor de basis vormt van de nieuwe HP Multi Jet Fusion-technologie. Deze technologie zal er voor zorgen dat de snelheid en de kwaliteit van 3D-printing aanzienlijk omhoog gaan, terwijl de kosten lager worden.
Alles intelligent
Krzanich noemde enkele gebieden waar met elkaar verbonden computerapparatuur zorgt voor nieuwe mogelijkheden in ons dagelijks leven. Hij liet praktijkvoorbeelden zien van het inzetten van robots en multi-copter drones en hij gaf aan dat Intel RealSense camera’s op een intuïtieve manier botsingen kunnen voorkomen. Zo gaat Ascending Technologies Intel RealSense camera’s gebruiken om intelligente en veilige multi-copter drones te ontwikkelen en werkt iRobot samen met Intel om te onderzoeken wat deze technologie kan beteken voor zijn intelligente robotplatforms.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in