Vijfde generatie Intel Core vPro processorfamilie transformeert de werkplek

Intel lanceert de vijfde generatie van de Intel Core vPro processorfamilie, die ervoor zorgt dat onze werkplek gaat veranderen. Om te voorzien in de behoeften van een steeds mobielere en dynamische werkvloer, zorgen de nieuwste Intel Core vPro-processors ervoor dat veel kabels worden vervangen door draadloze koppelingen. De ingebouwde beveiliging helpt bij het beschermen van waardevolle informatie. Ook kunnen zakelijke gebruikers rekenen op hogere prestaties en betere beheermogelijkheden. Dit alles stelt werknemers en bedrijven in staat om productiever en efficiënter te werken.
Met deze nieuwe vijfde generatie Intel Core vPro-processors biedt Intel oplossingen op drie specifieke gebieden om ‘het betere werken’ mogelijk te maken: innovatieve pc-designs, draadloze displays en draadloos docken. Bedrijven kunnen nu kiezen uit verschillende unieke pc-ontwerpen in de segmenten 2-in-1’s, Ultrabooks, ultradunne ‘clamshells’ en mini-pc’s, met een twee keer langere batterijduur(1) en twee keer hogere prestaties(1). Hierdoor kunnen zakelijke pc’s gemaakt worden die drie keer dunner(2) en de helft lichter(2) zijn dan de laptops van vier jaar geleden.
 
Infographic (.pdf)
De vijfde generatie Intel Core vPro processorfamilie maakt werkplektransformaties mogelijk die kunnen resulteren in honderden miljarden dollars aan productiviteitsverbeteringen. Door kabels weg te nemen en modellen te bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van iedere werknemer, met sterke prestaties en langere batterijduur, levert Intel een sterk geoptimaliseerd zakelijk platform. Hiermee gaat de manier waarop we werken, veranderen.
 
Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) maakt van elke presentatie- en conferentieruimte een ruimte zonder kabels. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers makkelijker informatie presenteren, waarbij de privacy gewaarborgd is. Daarnaast ondersteunen deze displays belangrijke IT-vereisten om netwerkcongestie en beveiligingsproblemen te voorkomen. Ook kunnen deze draadloze displayadapters makkelijk op afstand beheerd en geüpdatet worden(3).
 
Met Intel Wireless Docking kunnen medewerkers altijd meteen aan de slag zodra ze bij hun bureau komen. Deze beveiligde en goed te beheren draadloze technologie, gebaseerd op Intel Wireless Gigabit technologie, koppelt mobiele pc’s automatisch en draadloos aan beeldschermen, toetsenborden, muizen, USB-apparaten en andere randapparatuur. Traditionele, mechanische docks zijn hiermee verleden tijd.
 
“Ons doel is om alle werknemers efficiënter te laten werken door de groeiende problemen van de huidige werkplek op te lossen”, zegt Tom Garrison, vicepresident en general manager van Intels Business Client Platforms. “Met de nieuwe pc’s die gebaseerd zijn op de vijfde generatie Intel Core vPro-processors, kunnen mensen overal werken, zonder allerlei lastige kabels.”
Beveiliging en beheer
Naast de eerder genoemde innovaties en productiviteitsverbeteringen bieden de nieuwe Intel Core vPro-processors hardwarematige beveiliging en beheerfuncties. In combinatie met de Intel Solid-State Drive Pro 2500 Series kunnen IT-afdelingen ingebouwde dataversleuteling implementeren. Gebruikers beschikken daarmee over een beveiligingstechniek die zo slim is dat ze er niets van merken. Intel Identity Protection maakt authenticatie eenvoudiger en zorgt ervoor dat de mensen op het juiste moment toegang hebben tot de juiste gegevens.
 
Nu werkplekken steeds mobieler worden, wordt het voor IT-afdelingen ook steeds belangrijker dat hun systemen altijd optimaal presteren en goed beveiligd zijn. Dit mag echter geen gevolgen hebben voor de productiviteit. Beheer op afstand van allerlei apparatuur via zowel draadloze als bekabelde netwerken is mogelijk met Intel Active Management Technology. Hiermee kunnen pc’s zelfs beheerd worden indien het besturingssysteem niet opstart of het apparaat is uitgeschakeld(3).
 
Nieuwe 2-in-1’s, Ultrabooks, ultradunne clamshells en mini-pc’s op basis van de vijfde generatie Intel Core vPro-processors zijn per direct beschikbaar van twaalf vooraanstaande pc-fabrikanten. Naar verwachting zullen dit er in de komende weken meer worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in