VINT van Sogeti lanceert eerste Design-to-Disrupt rapport

Het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti trapt het nieuwe jaar af met het eerste rapport over digitale disruptie. Deze eerste Design-to-Disrupt-notitie vormt de start van een onderzoek naar innovatieversnelling die dankzij nieuwe technologie overal plaatsvindt. Dit eerste rapport geeft inzage in de huidige ontwikkelingen waarmee sectoren volledig overhoop worden gegooid. Deze notitie maakt deel uit van een serie van vier rapporten over digitale disruptie die in de loop van 2015 zullen verschijnen.

“2015 wordt het jaar van de digitale disruptie”, aldus Menno van Doorn, directeur van VINT. “Disruptie is de nieuwe standaard. Tot voor kort hadden weinig gevestigde organisaties de digitale uitdagers vroegtijdig op het vizier. Bedrijven als Airbnb, Uber en het Nederlandse Peerby komen veelal van buiten de eigen sector en werden aanvankelijk niet serieus genomen. Zo bezorgt ook WhatsApp traditionele telecommunicatiebedrijven enorme omzetverliezen. Inmiddels is een groot deel van de gevestigde orde zich bewust van de noodzaak om non-stop te experimenteren met innovatie.”
Dit eerste rapport van de vierluik over digitale disruptie vertelt over de exponentiële ontwikkeling van technologie en innovatie versus organisaties die veelal achter deze groei aanlopen. Het rapport geeft definities van verschillende typen innovaties en adviseert bedrijven en instellingen innovatie tot een bedrijfsstrategisch speerpunt te maken. De technologie biedt kansen voor zowel nieuwe uitdagers als voor de digitale transformatie van bestaande organisaties. Het rapport beschrijft verder de vier belangrijkste uitdagingen op het gebied van digitale disruptie en de gevolgen voor de rol van de Chief Information Officer (CIO).
Sander Duivestein, Jaap Bloem, Menno van Doorn en Thomas van Manen zijn de auteurs van deze notitie ‘Design-to-Disrupt – Een executive introductie’. Naar verwachting zal het tweede rapport met de titel ‘Nieuwe digitale concurrentie’ in maart verschijnen.
Het rapport is te downloaden via http://bit.ly/1Aifj6b.
De definitie van disruptieve innovatie is een technologie die lang onder de radar blijft, maar dan ineens overal opduikt en de markt overhoop gooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in