Apple eerste Amerikaanse bedrijf met marktwaarde van boven $700 miljard

Twee weken geleden kondigde Apple de cijfers voor het eerste kwartaal van 2015 aan. Het bedrijf rapporteerde een recordaantal van 74,5 miljoen verkochte iPhones, een recordwinst van $74,6 miljard en meer. Nu blijkt dat Apple als eerste bedrijf in de Verenigde Staten een marktwaarde van $700 miljard gepasseerd is. 

Op de Amerikaanse Nasdaq sloot Apple met een aandeel van $122,02, wat de totale marktwaarde van het technologieconcern brengt op $710,7 miljard.

Apple’s marktwaarde komt nog niet in de buurt van wat het bedrijf heeft dat op de tweede plaats staat. Exxon Mobil. Corp is ruim $385 miljard waard gevolgd door Berkshire Hathaway met een waarde van $370 miljard. De top vier eindigt met Microsoft dat $349 miljard waard is, aldus FactSet.
De CEO van Apple, Tim Cook, kondigde tijdens de Goldman Sachs Tech Conference eerder vanavond aan maar liefst $850 miljoen te gaan investeren in een zonnepanelenboerderij in Monterey County, Calif. Het mag gerust Apple’s grootste en meest ambitieuze project ooit worden genoemd. De bedoeling is dat het uiteindelijk elektriciteit gaat leveren voor alle operaties binnen de ‘Gouden Staat’, ofwel Californië. Niet alleen voor het bedrijf zelf, ook voor alle 60.000 huishoudens die zich daarin bevinden. Ook voor Apple Campus 2 overigens.
Dat Apple veel geeft om duurzame energie is niet nieuw. Vorig jaar deelde het bedrijf nog een filmpje over hoe milieuvriendelijk hun datacenter is. Tim Cook benadrukte bij de conferentie van Goldman Sachs dat opwarming van de aarde niet wordt beschouwd als een onderwerp ter discussie. Voor hem en zijn bedrijf is de klimaatverandering echt. Apple zal stappen ondernemen om te doen wat juist is voor het milieu, aldus Cook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in