Box Enterprise Key Management-dienst voorziet gebruiker van eigen encryptiesleutel

Box heeft vandaag de Box Enterprise Key Management-dienst (EKM) gelanceerd, een gepatenteerde maatoplossing voor de meest veiligheidsbewuste organisaties. Box EKM, momenteel beschikbaar als bètaversie, biedt het veiligste toegangsbeheer voor enterprise content zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak en de krachtige samenwerkingsfuncties van het Box-platform.

“Sectoren zoals financiële dienstverlening, overheid, advocatuur en gezondheidszorg worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen bij het behoud van de controle over hun content en bij het beheren van de toegang tot die content, zonder dat dit een negatieve invloed heeft op de samenwerking en productiviteit,” aldus Aaron Levie, medeoprichter en CEO van Box. “Met EKM verwijderen we de laatste barrière voor cloudgebruik voor bedrijven die behoefte hebben aan de beste beveiliging van hun gegevens.”
De traditionele benadering van door de klant beheerde encryptie belemmert de mobiliteit, bruikbaarheid en eenvoud van cloudservices die essentieel zijn voor productiviteit. EKM Box introduceert een duidelijke aanpak voor bedrijven met volledige single-tenant controle over hun encryptiesleutels en auditlogboeken. 
“Bedrijven van elke omvang zijn nu bezig met het implementeren van nieuwe applicaties en het verplaatsen van activiteiten naar de cloud om hun behendigheid te verhogen, producten sneller naar de markt te brengen en om de klantervaring te transformeren”, aldus Adam Selipsky, Vice President, Amazon Web Services “Veiligheid is een topprioriteit voor ons en AWS Cloud infrastructuur is gebouwd voor de meest flexibele en veilige cloud computing-omgevingen die vandaag beschikbaar zijn. We zijn verheugd om met Box samen te werken en AWS CloudHSM te gebruiken om een nieuwe generatie van zakelijke productiviteit en samenwerking te stimuleren binnen organisaties die het hoogste niveau van beveiliging en naleving van de regelgeving vereisen.”
“Informatiebeveiliging blijft een kritische overweging voor organisaties wanneer zij oplossingen, diensten en applicaties naar de cloud verplaatsen”, zegt Prakash Panjwani, senior vice president van Identity and Data Protection, Gemalto. “Gemalto en Box bieden een betrouwbare oplossing voor het beschermen van de meest gevoelige gegevens voor bedrijven en organisaties die geen compromissen willen op het gebied van gegevensbeveiliging en toegangsbeheer in ruil voor de flexibiliteit en functionaliteit van de meest populaire productiviteitstools.”
“In een toenemend aantal gebruikssituaties, zoals BYOD-scenario’s (bring your own device) en cloudsituaties, kan het misbruik van vertrouwelijke gegevens alleen worden beperkt door betrouwbare en efficiënte encryptietechnieken,” stelt Jay Heiser, Research VP bij Gartner[1]. “Kopers van cloudservices en mobiele apparaten moeten eisen dat providers de mogelijkheid bieden voor beheer van eigen encryptiesleutels. Alleen door het beheer van hun eigen sleutels kunnen organisaties ervoor zorgen dat buitenstaanders niet heimelijk toegang tot die sleutels kunnen verkrijgen.”
Meer dan 44.000 betalende organisaties, waaronder 48% van de Fortune 500-bedrijven en 32 miljoen gebruikers vertrouwen inmiddels op Box als hun platform voor zakelijke productiviteit en enterprise content collaboration. Klanten zoals Toyota Motor Sales, USA, Inc. en de World Bank Group maken al gebruik van een vroege versie van Box EKM.
Prijzen en beschikbaarheid
Box EKM is momenteel beschikbaar als bètaversie en komt algemeen beschikbaar in het voorjaar van 2015. Klanten kunnen deze dienst aanschaffen tegen een meerprijs die is gebaseerd op de omvang van de implementatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in