BT lanceert BT Assure Threat Intelligence

BT kondigt vandaag de lancering aan van BT Assure Threat Intelligence, een nieuwe dienst die ontwikkeld is om organisaties te helpen bij het anticiperen op – en zich te verdedigen tegen -cyberbedreigingen om hun bezittingen, klanten en medewerkers te beschermen.

Cybercriminaliteit, zoals DDOS-aanvallen, hacks en datadiefstal, neemt toe en cybercriminelen gaan steeds geraffineerder te werk. Een recent onderzoek van BT1 laat zien dat meer dan de helft (59%) van de ondervraagde IT-beslissers aangeeft dat DDOS-aanvallen steeds effectiever worden in het ondermijnen van hun beveiliging, en veertig procent is er niet van overtuigd dat hun organisatie een calamiteitenplan heeft om DDOS-aanvallen doeltreffend tegen te gaan. Als het niet lukt een organisatie tegen dergelijke aanvallen te beschermen, kan dit leiden tot dataverlies, alsook tot een aanzienlijke verstoring van de activiteiten, hoge kosten, reputatieschade, juridische procedures en mogelijke boetes.
BT Assure Threat Intelligence is ontwikkeld om organisaties vierentwintig uur per dag te voorzien van wereldwijde monitoring en evaluatie van cyberbedreigingen. Dit helpt ze bij het veiligstellen van hun data en het beschermen van de belangen van aandeelhouders en klanten. De nieuwe dienst minimaliseert risico’s, verbetert de beveiliging en geeft inzicht in toekomstige reële en potentiële cyberbedreigingen, zodat organisaties tijd hebben om kwetsbaarheden te herkennen en hun risicoprofielen te verlagen. 
De dienst biedt een zeer gebruiksvriendelijke informatierapportage aan, waarmee bedreigingen in een vroeg stadium geïdentificeerd kunnen worden. Organisaties kunnen zodoende proactief handelen en maatregelen nemen om mogelijke kwetsbaarheden te reduceren voordat ze misbruikt kunnen worden. De dienst biedt ook praktische adviezen over hoe best te handelen wanneer er misbruik is gemaakt van kwetsbaarheden.
“We willen onze klanten gemoedsrust bieden als het gaat om het spotten van – en effectief beschermen tegen – cyberbedreigingen. Tijdige en adequate cyber intelligence reporting staat hier centraal,” zegt Mark Hughes, President BT Security.
“Als wereldwijde netwerkdienstverlener is BT in staat om potentiële opkomende bedreigingen te herkennen, waar ze ook vandaan komen. We beschikken over een enorme hoeveelheid informatie uit een verscheidenheid aan bronnen, zowel menselijke als technische, waarmee we op het gebied van risico’s en bedreigingen conclusies kunnen trekken die organisaties helpen te overleven, te groeien en opkomende issues voor te blijven.”
Gebruikers krijgen een serie van vooraf gedefinieerde informatierapporten aangeboden, samen met maatwerkoplossingen om aan de specifieke behoeften van hun organisatie te voldoen. De op maat gemaakte opties bestaan onder andere uit een persoonlijke workshop om risico-assets te identificeren, eventuele extra informatie-eisen, advies over hoe nieuwe technologieën en middelen efficiënt geïmplementeerd moeten worden om huidige en opkomende bedreigende vectoren te kunnen weren, plus het definiëren van processen rond het gebruik en het intern verspreiden van informatie.
Het brede scala aan strategische partnerschappen met erkende organisaties laat zien dat BT Assure een optimaal netwerk heeft om informatie te verzamelen. Dit netwerk omvat bijna 2.000 beveiligingsexperts en consultants wereldwijd. BT is in staat een volledig beeld van bedreigingen te ontwikkelen door data in veertien 24/7 security operations centres te analyseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in