Doppler Labs lanceert DUBS Acoustic Filters in Benelux

DUBS Acoustic Filters™ van het innovatieve technologiebedrijf Doppler Labs zijn vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in de Benelux. DUBS zijn technologisch geavanceerde oordopjes, die het volume beperken zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit, het design of het draagcomfort. Vanaf nu zijn DUBS te koop voor € 24,99 op www.getdubs.com en in Nederland bij iCentre- en Dixons.

De DUBS Acoustic Filters zijn het eerste product van Doppler Labs, een technologiebedrijf dat werd opgericht door Noah Kraft, voormalig SONOS-ingenieur Dan Wiggins en Fritz Lanman, voormalig topmanager bij Microsoft en angel investeerder in Square en Pinterest. Doppler Labs richt zich op het ontwikkelen van een innovatieve productreeks van ‘hearables’, draagbare technologie die is ontworpen voor het optimaliseren van de manier waarop wij de wereld horen.
Mechanische filters
De DUBS maken gebruik van mechanische filters, die bestaan uit zeventien afzonderlijke onderdelen die het volume beperken met behoud van geluidskwaliteit, stijl en comfort. Achter het elegante ontwerp gaat complexe technologie schuil, die zorgt voor dynamische demping (Dynamic Attenuation), een verfijnd mechanisch proces dat het geluid filtert. Traditionele oordopjes vervormen en vervlakken het geluid, maar dankzij een gepatenteerde combinatie van low en high pass filters kunnen de DUBS het volume beperken met behoud van de originele balans en helderheid van de geluidsbron.
Go louder longer
“Ondanks alle voortuitgang op het gebied van technologie en design, zijn oordopjes altijd hetzelfde gebleven: ze maken het geluid doffer, zien eruit als stijlloze, medische hulpstukken en zijn oncomfortabel in het gebruik,” vertelt Noah Kraft, medeoprichter en CEO van Doppler Labs. “Met de DUBS kunnen we nu eindelijk het geluidsvolume beperken, zonder dat we geluidskwaliteit, stijl of comfort op hoeven te offeren.”
Sounds like a solution?
Ons dagelijks leven wordt steeds luider. Men wordt vaker blootgesteld aan hoge geluidsniveaus, bijvoorbeeld van live muziek, sportwedstrijden, metro’s of vliegtuigen. Zeker onder de jongere doelgroep is dit een vaker voorkomend probleem. Maar liefs zestien procent van de Europese bevolking, oftewel 71 miljoen mensen, leidt aan gehoorverlies. DUBS probeert hier een oplossing voor te vinden. De DUBS zijn de eerste mooi vormgegeven, technologisch geavanceerde oplossing, die het geluidsvolume beperken maar je alsnog laten genieten van echt geluid.
DUBS tijdens ADE
Na de succesvolle introductie van de akoestische filters in de Verenigde Staten, mocht Europa in oktober vorig jaar voor het eerst kennismaken met de DUBS tijdens het Amsterdam Dance Event, waar gelauwerde componist Hans Zimmer de pers te woord stond. De DUBS zijn volgens Zimmer een geschenk uit de hemel voor muziekliefhebbers: “We hebben lang moeten wachten op hoogwaardige oordopjes die muziek weergeven zoals deze bedoeld is en die de wensen van audiofielen vervullen. Het draaggemak en de geluidskwaliteit zijn gewoon beter.” DUBS was tijdens ADE onder andere te vinden bij sets van Nicky Romero en DJ Chuckie, beiden al bekend met deze akoestische filters. 
Meer informatie is te vinden op www.getdubs.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in