GriDD haalt World Information Architecture Day naar Nederland

Wereldwijd staat zaterdag 21 februari 2015 in het teken van Information Architecture. Het wordt een dag waarop informatie, onderzoek en nieuwe ideeën op het gebied van informatiearchitectuur wereldwijd en lokaal worden gedeeld. Een dag waarop het duidelijk wordt hoe informatiearchitecten eindgebruikers gelukkig kunnen maken met de structuren die zij ontwerpen. Via een live-uitzending op internet en door ontmoetingen op 38 locaties in 24 landen nemen duizenden mensen deel aan deze vierde editie van World Information Architecture Day.

De centrale organisatie van het congres is in handen van het Information Architecture Institute in de Verenigde Staten. Voor de eerste keer zal dit non-profit event nu ook in Nederland worden georganiseerd: in Enschede, door GriDD. GriDD bedenkt praktische innovatieve concepten voor effectieve informatie, op het gebied van digital, content en samenwerkingsprocessen. Zij opereert vanuit kantoren in Enschede en Baarn.
Hoe het structureren van informatie gelukkige gebruikers oplevert
Initiatiefnemers Mark Geljon en Jeroen Grit van GriDD: “We zijn zeer trots dat we erin geslaagd zijn om dit evenement voor het eerst ook in Nederland te laten plaatsvinden. Binnen Europa zet Nederland zich hiermee goed op de kaart als kennisland op het gebied van informatiearchitectuur. Binnen Nederland willen we met dit congres de bekendheid vergroten rondom IA en het in een veel breder kader plaatsen dan alleen de technische kenmerken ervan. Daarom hebben wij sprekers uitgenodigd die IA (Information Architecture) helder maken voor iedereen die communiceert met eindgebruikers. Het congres is, zoals wij zelf zeggen, not only for IA professionals but for everyone interested in designing a happier world.”
Centraal thema: Architecting Happiness
Het centrale thema op deze dag is Architecting Happiness. Sprekers als Gerben Broekmaat van VOF de Loods, Emile Nijssen (ontwikkelaar Homey), Jacco Nieuwland (interaction designer), Menno Deen (game designer), Tom Segers (initiatiefnemer Selfcare), Xander Roozen (informatiearchitect) en Jeroen Grit (UX lead) zullen vanuit hun eigen vakgebied en perspectief, aan de deelnemers cases voorleggen waarmee ze aantonen hoe informatiearchitectuur een essentiële rol speelt in een feeling of happiness voor de eindgebruiker. Ook geven zij hun kijk op onze toekomstige omgeving (zowel digitaal, fysiek als connected) en de rol van IA daarin. Deelnemers aan het congres kunnen in Amsterdam en in Eindhoven opstappen in bussen die hen naar Enschede vervoeren. In de bussen, die door Gemeente Enschede ter beschikking worden gesteld, nemen sprekers de deelnemers al mee in het thema van de dag.
Locatie: creatieve campus CeeCee
Ook in de locatiekeuze voor het congres laat GriDD het centrale thema Architecting Happiness terugkomen. Mark Geljon: “Het congres vindt plaats op de creatieve campus CeeCee in de wijk Roombeek. Ooit stonden hier de Grolsch-fabrieken, nu is deze plek het centrum van de creatieve industrie van de regio. Roombeek is internationaal bekend om haar hoogwaardige mix van gedurfde en traditionele architectuur. Voor World IA Day leek ons dit absoluut een inspirerende plek!”
Dag gegevens
Wanneer: zaterdag 21 februari 2105, 10.00 – 16.00 uur
Waar: Enschede, CeeCee in Roombeek
Aanmelden: deelname aan het congres is kosteloos. Voorinschrijving is gewenst. Tickets kunnen gereserveerd worden via EventBrite:
https://www.eventbrite.com/e/world-ia-day-enschede-tickets-13299347707.
Meer informatie
http://www.gridd.nl/2014/12/world-information-architecture-day-2015/
http://www.facebook.com/worldiaday.enschede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in