Snelgroeiende Nederlandse startup Quiver lanceert slimme veiligheidslaag voor documenten

Elk bedrijf werkt met vertrouwelijke documenten. Meestal wordt de omgeving waarin deze documenten zich bevinden beveiligd, maar de documenten zelf niet. Quiver biedt organisaties de zekerheid dat ze volledige controle krijgen over alle digitale informatie die ze bezitten of uitsturen met behulp van een slimme veiligheidslaag. Deze snelgroeiende Nederlandse startup verwacht 20.000.000 euro aan funding op te halen, waarvan 10.000.000 euro reeds gegarandeerd is.

Django Lor, mede-oprichter en CEO van Quiver: “Een groot probleem voor veel werkgevers en bedrijven is de beperkte controle die zij over al dan niet vertrouwelijke documenten hebben. Een sprekend voorbeeld is wanneer een medewerker vertrekt de bestanden niet vernietigt, zoals afgesproken, maar ze kopieert voor eigen gebruik. Door documenten te ‘Quiveren’ wordt de informatie voorzien van slimme veiligheidslaag waarmee de eigenaar de volledige controle over zijn documenten terugkrijgt.”
Digitale beveiliging
Door informatie te ‘Quiveren’ geeft Quiver volledige controle over alle gewenste bestanden. Quiver zorgt ervoor dat bestanden alleen onder persoonlijk ingestelde opties geopend, gedeeld en aangepast kunnen worden. Waar deze zich ook bevinden, in de cloud of zelfs op een persoonlijke harde schijf.
Hoe werkt Quiver?
1) Geolocatie
Quiver laat zijn gebruikers voorwaarden toevoegen aan hun bestanden. Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat een Word-document alleen door een specifiek persoon op een specifiek tijdstip, op een specifieke locatie geopend kan worden. Ook kan de tijd dat het document ingezien kan worden van tevoren worden ingesteld. Eveneens is het mogelijk de screenshot-, print- en editfunctie uit te schakelen.
2) Audittrail
Los van de beveiligingslaag die toe te voegen is, kan de gebruiker ook zijn bestand volgen. Dankzij de ingebouwde audittrail maakt Quiver inzichtelijk naar wie het document doorgestuurd is, door wie het gedownload is en waar het geopend is. De bestanden worden beveiligd met een zware encryptie. Wanneer een document per ongeluk verstuurt wordt naar de verkeerde persoon kan de eigenaar van het document eenvoudig de, per ongeluk, verleende toegang ongedaan maken.
3) Op afstand te controleren
Eigenaren van het document kunnen het bestand op afstand onklaar maken door de rechten voor individuen te wijzigen of in te trekken. Dit kan zelfs wanneer er geen verbinding met het internet is. Na een vooraf door de gebruiker ingestelde periode dient de ontvanger zijn rechten te updaten. Wanneer de gebruiker dit niet op tijd doet vervallen zijn rechten en wordt de toegang tot het document hem ontzegt.
Funding en ontwikkelingen
Quiver verwacht eind 2015 een omzet te zien van 15 miljoen euro. Partijen als ABN AMRO, ING en Rabobank’s MyOrder draaien al mee in de pilot. Quiver heeft tot nu toe ruim 1 miljoen euro aan funding op weten te halen bij private investeerders en Startupbootcamp. Naar verwachting zal de totale investering in 2015 de 20 miljoen passeren (10 miljoen euro is al gegarandeerd), Het bedrijf is gestart in 2013 en heeft als doelstelling een waardering van 200 miljoen euro voor deze financieringsronde.
Quiver is gehuisvest in Amsterdam en heeft recent een kantoor in Silicon Valley geopend. In april verhuizen de drie oprichters naar de Verenigde Staten waar het derde kantoor geopend wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in