Toshiba presenteert op ISE 2015 nieuwe videowall units

Toshiba Europe GmbH presenteert vandaag zijn nieuwste serie videowall units op de vakbeurs Integrated Systems Europe (ISE) 2015. Er worden twee verschillende modellen gelanceerd – de TD-X552X en de TD-X552M – waarmee er een optimale versie is voor zowel professionele gebruikers als installateurs. De nieuwe units van Toshiba beschikken over meer mogelijkheden voor contentmanagement en speciale instellingen waarmee op elk moment volledige controle over het scherm gegarandeerd is. Ideaal voor wie behoefte heeft aan een groot infoscherm dat probleemloos 24/7 kan worden gebruikt.

Groot formaat videowalls met groot gebruiksgemak
De videowall units van Toshiba kunnen in standalone-opstelling worden gebruikt, maar ook als onderdeel van een groter tegelscherm. En dat maakt ze bijzonder geschikt voor uiteenlopende toepassingen als infoscherm of in controlekamers. Maar liefst 100 schermen (10×10-configuratie) kunnen maximaal onderling worden gekoppeld tot één enorm rechtopstaand of liggend scherm, waarop beelden in hoge definitie worden weergegeven. Ondanks hun forse schermafmetingen, hebben de units een ultradunne rand (3,5 mm), zodat op elke gewenste plek een vrijwel naadloos groot scherm kan worden gecreëerd.
Bovendien is met beide nieuwe modellen koppeling van maximaal vier units (2×2-configuratie) in Ultra High Definition (UHD) mogelijk, zonder dat daarvoor speciale pc-apparatuur nodig is. Een afzonderlijke content-input voor elk scherm is niet meer nodig, slechts één input-naar-output via DisplayPort 1.2a volstaat voor alle schermen.
Hoge helderheid voor een levendige weergave
Zowel het TD-X552X als het TD-X552M model biedt een superieure beeldkwaliteit met een hoge helderheid voor gebruik op plaatsen met veel licht. Zo blijft het beeld ook bij felle lichtomstandigheden goed zichtbaar. De TD-X552X levert een helderheid van 700 cd/m2; bij de TD-X552M is dit 500 cd/m2. Beide modellen bieden een 178-graden kijkhoek, zodat de schermen vanuit een groter kijkgebied goed zicht bieden.
Eenvoudig contentmanagement
Nieuw op deze videowall units is de ingebouwde mediaspeler. Voor eenvoudig contentmanagement zonder externe speler. Met de ingebouwde mediaspeler kunnen beelden, muziek of video’s via USB worden afgespeeld, afhankelijk van specifieke bedrijfsbehoeften.
Voor nog meer flexibiliteit en mogelijkheden voor het afspelen van content, zijn beide nieuwe videowall units uitgerust met een brede variatie aan input- en output-aansluitingen – waaronder RS-232/LAN – zodat in alle vrijheid content van uiteenlopende bronnen kan worden afgespeeld.
Daarnaast maakt een Open Pluggable Specification (OPS)-aansluiting een snelle setup en installatie mogelijk, zonder externe kabels en afspeelapparaten. Bij aansluiting van een standaard-pc heeft de gebruiker dankzij OPS de beschikking over slimmere en veiligere digitale weergave-oplossingen.
De videowall units TD-X552X en TD-X552M zijn op de Europese markt beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2015.
Toshiba videowall units:
 • Scherm: 1920 x 1080 Direct LED, IPS scherm
 • Randbreedte: 3,5 mm (3,8 mm incl. niet-actief schermgebied)
 • Kijkhoek: 178°
 • Helderheid:
  • 700 cd/m2 – TD-X552X
  • 500 cd/m2 – TD-X552M
 • Ingebouwde luidsprekers (10W + 10W)
 • USB-mediaspeler
 • OPS-aansluiting
 • Zelfdiagnosefunctie
 • Ingangsaansluitingen: DVI-D (met HDCP) x 1, HDMI® x 2, DisplayPort x 1, RS232 x 1, LAN
 • control (RJ-45) x 1
 • Uitgangsaansluitingen: DVI-I x 1, DisplayPort x 1, Audio mini-jack x 1, RS232 x 1, externe luidsprekeraansluiting (L/R) x 1, IR doorvoer x 1
 • Kensington lock port

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in