Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken vertrouwt op Orange Business Services voor beveiligde mobiele apparaten van hoge ambtenaren wereldwijd

De Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken ondersteunt en vertegenwoordigt Belgische burgers waar dan ook ter wereld. De Belgische MoFA wordt op 132 ambassades wereldwijd vertegenwoordigt en telt 3000 medewerkers. Het toenemende gebruik van mobiele apparaten door hoge ambtenaren zorgt ervoor dat beveiliging een prioriteit is geworden, vooral omdat de apparaten vaak het doelwit van ontvreemding van informatie zijn. De uitdaging van de IT-afdeling bestaat uit werknemers mobiele toegang tot werkomgevingen van de overheid bieden en ondertussen ervoor te zorgen dat informatie niet in de verkeerde handen valt. 

De Belgische MoFA heeft voor Orange Business Services voor de beveiliging van mobiele apparaten gekozen vanwege diens geavanceerde Mobile Device Management-oplossing gebaseerd op het MobileIron-platform. In eerste instantie zal de Orange Mobile Device Management-oplossing 500 apparaten wereldwijd ondersteunen. De oplossing wordt beheerd en gehost in de cloud-omgeving van Orange. Ook wordt het bestaande desktop- en laptopbeleid voor zakelijke en privé apparaten uitgebreid, zonder concessies te doen op beveiligingsvlak. Een noodzakelijke stap richting een uiterst beveiligde werkomgeving en de digitale transformatie voor de Belgische Federale Overheidsdienst. 
Toegangscontrole en beveiligde rollen
Door de Orange Mobile Device Management-oplossing kan de IT-afdeling het mobiele beleid bepalen, inclusief zaken zoals toegangscontrole en beveiligde rollen voor stafleden. Daarbij maakt het niet uit of zij iOS, Android of Windows gebruiken. De oplossing zorgt er ook voor dat werknemers alleen apparaten in kunnen zetten die compliant zijn met het beleid van de organisatie. Alleen via dit soort apparaten krijgen ze toegang tot e-mail, benodigde applicaties en gegevens. Bovendien kan de Belgische MoFA de mobiele voetprint van de vele wereldwijde locaties via één totaaloplossing consolideren en vereenvoudigen.
“Om de Belgische burgers wereldwijd goed te kunnen ondersteunen, is het uiteraard van groot belang om gevoelige gegevens niet in gevaar te brengen, vooral op het moment wanneer apparaten zoek raken of worden gestolen. Dit betekent dat wij moeten begrijpen wanneer en hoe we beveiligde toegang kunnen bieden. Ook moeten we weten hoe we diverse gebruikersgroepen met verschillende functionaliteiten opzetten. Wij kiezen voor de bescherming van gevoelige informatie voor de oplossing van Orange Business Services, vanwege de uitstekende flexibiliteit, schaalbaarheid en het wereldwijd bereik. De doorlopende training die Orange biedt, is van groot belang. Dit zorgt er namelijk voor dat wij om kunnen gaan met de complexiteit van mobiel werken en het beveiligingsbeleid voor de toekomst kunnen aanscherpen,” zegt, Jorg Leenaards, CIO Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlande Zaken.
“Gevoelige zakelijke gegevens op mobiele apparaten beheren en beschermen, is topprioriteit geworden voor multinationals en publieke organen zoals de Belgische MoFA. Doorslaggevend in de keuze voor Orange is de uiterste veiligheid van de Orange Mobile Device Management-oplossing. Daarmee krijgen werknemers op beveiligde wijze toegang tot gegevens via welke smartphone of tablet dan ook. We zien dit proces als een belangrijke schakel in het grotere geheel van de digitalisatie van de Belgische MoFA. Wij bieden hen een volledig beheerde en virtuele werkomgeving die toekomstbestendig is,” zegt Alain Stas, Managing Director Orange Business Services Benelux.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in