BT versnelt communicatie Williams Martini Racing Team

BT kondigt een meerjarig strategisch technologie partnership aan met het Williams Martini Racing Formule 1 team. Het team gaat wereldwijd gebruikmaken van BT’s hoogwaardige netwerkdiensten die zorgen voor veilige, supersnelle communicatie en effectieve samenwerking. De vaste- en mobiele spraakbehoeften van het team worden door BT in één enkele dienst samengebracht, die in de cloud wordt beheerd en wereldwijd beschikbaar komt op een breed scala aan apparaten.

BT brengt daarnaast ook diverse technologieën en adviesdiensten naar de Advanced Engineering-divisie van Williams. Deze tak brengt technologie en kennis vanuit de Formule 1 naar de automotive-, motorsport-, energie-, civiele luchtvaart- en defensiesector.
De twee organisaties hebben eind vorig seizoen samen een innovatief pilotprogramma voltooid waaruit enkele van de tastbare, competitieve voordelen naar voren kwamen die kunnen worden behaald door de inzet van krachtigere netwerkdiensten bij Williams. Deze voordelen bevatten verbeterde autoprestaties door extra strategische capaciteit, snellere pitstopoefening en racevideo-analyses, alsmede verbeterde prestaties en betrouwbaarheid van veeleisende big data computing-processen, waaronder applicaties met betrekking tot video, telemetrie en spraak.
Gavin Patterson, chief executive van BT: ‘’Het is echt fantastisch om onze krachten te bundelen met Williams. Zij zijn één van de meest succesvolle en bekendste Formule 1 teams ter wereld. Zowel BT als Williams hebben een lange geschiedenis in het succesvol, aan de top concurreren met geavanceerde technologie. Dit is het begin van een sterke samenwerking van twee grote Britse merken die beiden vastbesloten zijn als team te winnen op het wereldwijde podium.’’
Pat Symonds, technisch directeur William Martini Racing: “Een sterke toename in netwerksnelheid kan de manier waarop we werken volledig veranderen. De voordelen voor onze standaardoperaties spreken voor zich en zijn zichtbaar in de enorme toename van ons ‘off-site’ analytisch vermogen. Overige voordelen bevatten onder andere snellere toegang tot cruciale informatiebronnen, los van waar we racen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om op afstand ons CAD-systeem te raadplegen, nieuwe assemblages te bouwen en de benodigde informatie vervolgens te exporteren zodat deze binnen enkele minuten op het racecircuit kan worden gebruikt.’’
Vanaf de opening van het F1-seizoen in Australië (13 t/m 15 maart) zal het logo van BT verschijnen op de hoofdsteunen van de Williams Mercedes FW37 raceauto, evenals in de hospitality ruimtes en garages van het team. De FIA Formula One World Championship 2015 bestaat dit jaar uit twintig races; beginnend met de Formule 1 Rolex Australian Grand Prix in Melbourne volgend weekend en eindigend in Abu Dhabi (27 tot 29 november).
Williams is één van de succesvolste en bekendste Formule 1 teams ter wereld. Het team staat bekend als één van de meest duurzame en succesvolle organisaties in de sport. Williams heeft zestien Formule 1 wereldtitels: negen Construction Championships in samenwerking met Cosworth, Honda en Renault en zeven Drivers’ Championships met Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill en Jacques Villeneuve. Het team heeft inmiddels 114 overwinningen, 306 podiumplaatsen en 128 poleposities behaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in