Cisco ondersteunt Amphia Ziekenhuis met investeringen

Cisco gaat het Amphia Ziekenhuis, gevestigd in Breda, Oosterhout en Etten-Leur, faciliteren met investeringen ten behoeve van vernieuwingen van de IT-infrastructuur nu en in de toekomst. Cisco Capital heeft hiervoor financieringsmodellen beschikbaar, waardoor het ziekenhuis niet vooraf hoeft te investeren, maar de kosten in de vorm van een maandelijks bedrag betaalt. De intentie van Cisco en Amphia is om een strategische samenwerking aan te gaan, in eerste instantie tot 2020.

Amphia is één van de grootste, algemene topklinische ziekenhuizen van Nederland. Amphia wil investeren in de toekomst om up-to-date te blijven om zodoende goed op toekomstige veranderingen in de zorg te kunnen (blijven) inspelen. Daarom wordt ook een nieuw – en vernieuwd – ziekenhuis gebouwd in Breda dat naar verwachting in 2019 klaar is.
Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland: “De healthcare-sector is voor Cisco van strategische waarde. De financieringsmodellen voor investeringen in een technologische vernieuwing en de langdurige samenwerkingsverbanden passen in deze strategie. We hebben de intentie om financieringsondersteuning zoals we die Amphia hebben aangeboden, ook aan andere klanten in de gezondheidszorg aan te bieden. Ons doel is klanten te helpen om van de investeringspieken ten gevolge van technologievernieuwingen af te komen. Deze pieken zijn voor veel ziekenhuizen onwenselijk en bedreigen de innovatie omdat soms te lang wordt doorgegaan met verouderde technologie.”
Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur Amphia Ziekenhuis: “De technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan razendsnel. Een hoogwaardige en betrouwbare IT-infrastructuur is voor Amphia, mede gelet op de vernieuwbouwplannen, cruciaal om te blijven innoveren. De samenwerking met Cisco biedt naast de technische expertise die zij in huis hebben, een meer flexibele financieringsvorm dan klassieke bancaire financiering. Hierdoor kunnen we beter inspelen op technologische ontwikkelingen.”
Het ziekenhuis heeft geconcludeerd dat de financieringsmodellen die Cisco voorstelt, het mogelijk maken te blijven innoveren. Ook zijn de kosten voor de komende jaren inzichtelijk. Cisco Capital heeft Amphia aan een diepgaande credit check onderworpen. Amphia heeft daarbij volledige transparantie geboden en het ziekenhuis kwam zeer positief uit deze check. Verder zal Cisco ook adviseren bij de nieuwbouw om tot een optimale afstemming van gebouw en IT-infrastructuur te komen. Cisco-partner Vosko Networking is verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het beheer van de nieuwe IT-infrastructuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in