De nieuwe Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge

Op zondagavond 1 maart 2015 was het zover. Samsung presenteerdere haar nieuwe vlaggenschip: de Samung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge.  De opvolger van de Samsung Galaxy S5 is sterk verbeterd en het maakt alle verwachtingen meer dan waar.

De Samung Galaxy S6 is uitgerust met de krachtigste hardware, de nieuwste software en is ook voorzien van een compleet nieuw uiterlijk. Wat het meest opvalt, is het strakke design: de behuizing is gemaakt van sterk aluminium en afgewerkt met het oersterke en krasbestendige Gorilla Glass.

De verschillen tussen de toestellen

Van de binnenkant verschillen de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge niet van elkaar, van buiten wel. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft een scherm dat aan beide kanten afloopt.  Aan de zijkanten van dit scherm kun je notificaties aflezen en je favoriete contacten bellen door enkel te swipen.  Daarnaast is het mogelijk om personen in jouw adresboek een kleurtje te geven. Als de telefoon met het scherm naar beneden ligt, kun je aan de kleur zien wie er belt.

Eenvoudig en snel

De Samsung Galaxy S6 is eenvoudig te bedienen, mede dankzij de afmeting van 143.4×70.5×6.8 millimeter en het lichte gewicht van 138 gram. De telefoon heeft de nieuwste versie van Android, namelijk 5.0 Lollipop met de vernieuwde TouchWiz. Doordat Samsung het mobiele besturingssysteem heel  basic heeft gemaakt, werkt de Samsung Galaxy S6 nog sneller dan zijn voorgangers.
Het nieuwe toestel van Samsung heeft een snelle 64-bits Exynos Octacore processor met twee kernen, draaiend op 2,1GHz en 1,5GHz. Foto’s en video’s worden gemaakt met de 5-megapixel camera aan de voorkant en 16-megapixel camera aan de achterkant. Het 5,1 inch super AMOLED scherm zorgt er voor dat deze foto’s en video’s uitstekend tot hun recht komen.  De Samsung S6 heeft 3GB aan werkgeheugen en je kunt kiezen uit een interne opslagcapaciteit van 32, 64 of 128 GB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in