Intel stopt de prestaties van Intel Xeon processors in een System-on-Chip

Intel introduceert de Intel Xeon processor D productfamilie: de eerste System-on-Chip (SoC) van het bedrijf op basis van de Intel Xeon processor. De Intel Xeon processor D wordt geproduceerd aan de hand van Intels 14nm chiptechnologie en combineert de prestaties en intelligentie van Intel Xeon processors met het compacte formaat en het lage energieverbruik van een SoC.

De snelle groei van apparaten met een internetverbinding zorgt voor een exponentiële toename van het dataverkeer. Hierdoor worden de eisen die worden gesteld aan het data center en aan de netwerkinfrastructuur voor cloud en telecom service providers, groter. Klanten zoeken naar oplossingen om hun netwerkinfrastructuur op efficiënte wijze op te schalen, zodat ze snel nieuwe en omzet genererende diensten kunnen aanbieden. Daartoe kiezen ze steeds vaker voor standaard Intel-architectuur, omdat deze zowel de technologie als de consistentie biedt die vereist zijn voor het data center en het netwerk.
De Intel Xeon processor D productfamilie voorziet in de groeiende vraag naar energiezuinige infrastructuuroplossingen met een hoge dichtheid. Klanten krijgen hiermee de beschikking over meer intelligentie en meer flexibiliteit om snel nieuwe diensten uit te rollen, bij een lagere total cost of ownership (TCO).
“De groei van het aantal ‘connected devices’ en de toenemende vraag naar meer digitale diensten creëert nieuwe kansen voor ICT”, zegt Diane Bryant, senior vice president en general manager van Intels Data Center Group. “Door een energiezuinige SoC te voorzien van Intel Xeon processor-prestaties, bieden we klanten het beste van twee werelden, zodat ze in staat zijn om nieuwe diensten aan te bieden.”
Nieuwsfeiten
·         De Intel Xeon processor D productfamilie is de eerste Xeon SoC en is Intels derde generatie 64-bit SoC voor microservers, opslag- en netwerksystemen, en het Internet of Things (IoT).
·         De nieuwe Intel Xeon processor D biedt tot 3,4x betere prestaties per node(1) en tot 1,7x betere prestaties per watt(2) ten opzichte van de Intel Atom processor C2750, lid van Intels tweede generatie 64-bit SoC productfamilie.
·         Vandaag worden microservers gelanceerd die zijn geoptimaliseerd voor 4- en 8-core SoC. In de tweede helft van dit jaar wordt een uitgebreider aanbod aan netwerk- opslag- en IoT-SoC’s verwacht.
·         De eerste producten zijn geoptimaliseerd voor hosters en cloud service providers. Ze zijn geschikt voor uiteenlopende taken, zoals web hosting, geheugen caching, het draaien van dynamische websites en direct beschikbare (‘warme’) opslag. Toekomstige producten voor opslag- en netwerksystemen zullen zich richten op SAN- en NAS-oplossingen, routers, draadloze basisstations en industriële IoT-apparatuur.
·         Er zijn momenteel ruim 50 systemen in ontwikkeling. Ongeveer 75% daarvan is gericht op netwerk, opslag en IoT. Tot de fabrikanten die momenteel microservers ontwerpen op basis van de Intel Xeon processor D productfamilie, behoren: Cisco, HP, NEC, Quanta Cloud Technology, Sugon en Supermicro.
·         De Intel Xeon processor D combineert in één module standaard x86 cores – de meest toegepaste processor microarchitectuur voor data centers – met twee geïntegreerde 10GbE Intel Ethernet-poorten en geïntegreerde I/O’s (PCIe, USB, SATA en andere algemene I/O-systemen). De SoC draait op een thermal design point (TDP) van rond de 20 watt en ondersteunt maximaal 128GB aan geheugen.
·         Beschikt over functies voor betrouwbaarheid, beschikbaarheid en serviceability (Reliability, Availability and Serviceability – RAS), waaronder ondersteuning voor error-correcting code (ECC) geheugen, hardwarematige Intel Virtualization Technology en Intel Advanced Encryption Standard-New Instructions (AES-NI).
Meer informatie:
·         Intel Xeon processor D productfamilie pagina: www.intel.com/xeond
·         Intel Xeon processor D productfamilie product brief: www.intel.com/xeondbrief
·         Klantenvideo: www.intel.com/1and1
·         Intel blog: http://intel.ly/xeondblog
Prijzen(3) en beschikbaarheid
·         Intel Xeon processor D-1520 (4-core): $199
·         Intel Xeon processor D-1540 (8-core): $581
De producten zijn per direct leverbaar. De uitgebreide Intel Xeon D productfamilie, waaronder SoC’s die zijn geoptimaliseerd voor microservers, opslag- en netwerksystemen en het IoT, worden in tweede helft van dit jaar verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in