iOS 8.3 nu als publieke bèta beschikbaar

Hoe vaak heb je wel niet met grote ogen naar een keynote van Apple zit te kijken vanwege een hoop interessante nieuwe features in een iOS-update die je het liefst meteen uit zou willen proberen? Dit was tot nu toe altijd een probleem, omdat je een geregistreerd ontwikkelaar moet zijn. Helaas kost dit jaarlijks een hoop geld, geen optie dus. Daar komt nu verandering in, want Apple heeft een publieke bèta van iOS 8.3 beschikbaar gesteld.

Het is inmiddels al een aantal jaren zo dat mensen vlak na de aankondiging van een ‘major’ update als iOS 6, iOS 7 en iOS 8 het internet afstruinen in de hoop een bestand te kunnen vinden hiervan. Zo kunnen ze toch al vroegtijdig gebruik maken van fantastische nieuwe features.

Echter, Apple waarschuwt er altijd voor dat dit tegen de regels is. Er wordt dan ook geen ondersteuning geleverd als iemand een probleem heeft dat mogelijk door een bèta komt. Dit gaat compleet veranderen, omdat gebruikers zich nu gratis kunnen aanmelden voor een publieke bèta.

Dit is overigens niet nieuw; vorig jaar werd OS X Yosemite na de aankondiging ook beschikbaar gesteld voor mensen die niet geregistreerd zijn als ontwikkelaar. Wel moet je, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, een Apple ID hebben en natuurlijk… Een ondersteund iOS-apparaat.

iOS 8.3, welke vanaf vandaag via de Apple Beta Software Program kan worden binnengehaald, draait op de iPhone 4S en later, iPad 2 en later, iPad mini en later en natuurlijk de vijfde generatie iPod touch. Hoewel iOS 8.3 geen enorme update betreft moet je je altijd bewust zijn van de mogelijke problemen die zich kunnen voortdoen. Denk hierbij een accuproblemen, prestatieproblemen enzovoort.

Het feit dat Apple deze update publiekelijk ter beschikking stelt is mogelijk een voorbereiding op een dergelijke tactiek bij iOS 9. Deze major-update zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens WWDC 2015 in juni aangekondigd worden. Als de geruchten kloppen zal het daarnaast eveneens door non-developers kunnen worden gedownload.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in