iPhone 5/5S reparatie – Het scherm

Een veelvoorkomend probleem met een iPhone is dat het scherm gebarsten is, dit kan doordat de iPhone is gevallen. Een iPhone 5/5S schermreparatie is een veelvoorkomende reparatie. Deze reparatie kunt u zelf uitvoeren zodat u het gebruiksgemak snel terug hebt. Smartphone-Tools biedt alle onderdelen en gereedschappen aan zodat u een iPhone kunt repareren.

iPhone 5/5S schermreparatie

Een scherm van een iPhone 5/5S zelf vervangen is ingewikkeld, hiervoor moet u technisch aangelegd zijn aangezien u met elektronica werkt. Voor een schermreparatie heeft u verschillende iPhone onderdelen en gereedschappen nodig.
Het gereedschap wat u nodig hebt is een zuignap, pentalobe schroevendraaier, een pincet, een pry tool en een kruiskop schroevendraaier.
Met de pentalobe schroevendraaier kunt u dankzij de speciale kop de twee onderste schroeven van de iPhone 5/5S losdraaien. Wanneer u de zuignap op het scherm hebt geplaatst kunt u het scherm rustig omhoog trekken. Het scherm kunt u loshalen door de connectoren los te koppelen. Deze connectoren liggen onder een afdekplaat, deze kunt u verwijderen door drie schroeven los te draaien met de kruiskopschroevendraaier. De drie connectoren kunt u met behulp van een pry tool eenvoudig loskoppelen. Het defecte scherm kan nu worden vervangen voor het nieuwe scherm. Alvorens is het belangrijk dat verschillende onderdelen van het oude scherm zijn overgezet naar het nieuwe scherm. Hoe dit in zijn werk gaat wordt later beschreven. Plaats het nieuwe gemonteerde scherm terug, let er op dat u de bovenkant er rustig in klikt. Controleer daarna rustig alle randen of het scherm er goed in zit. Schroef als laatste de pentalobe schroeven met de pentalobe schroevendraaier weer vast. Het nieuwe scherm is nu gemonteerd en heeft u het gebruiksgemak terug.

Onderdelen overzetten scherm iPhone 5/5S

Draai allereerst de schroeven los van het aluminiumframe, twee schroeven aan beide zijkanten en één aan de bovenkant. Draai daarna de twee schroeven los van de aluminiumplaat boven de home button. (Let op! Bij een iPhone 5S moet u de connector van de vingerscanner rustig loshalen. Doe dit uiterst voorzichtig, zo zit de connector vastgeplakt. Daarnaast is dit onderdeel verbonden met het moederbord waardoor u de vingerscanner kunt gebruiken. Wanneer dit fout gaat is de defect onomkeerbaar, je kan dan geen gebruik meer maken van de functie van de vingerscanner.) Houd het scherm goed vast en duw voorzichtig de home button er uit, deze zit licht vastgeplakt. Hierna kunt u alle aluminiumplaten loshalen. De aluminiumplaat van de oorluidspreker schroeft u eveneens los, dit houdt onder andere de oorluidspreker vast waarna je dit onderdeel eenvoudig los kunt halen. De Sensorflex kabel is het laatste onderdeel wat je kunt loskoppelen. Hier zitten verschillende connectoren aan vast zoals de lichtsensor, de oorluidspreker en de camera. Verwijder de Sensorflex kabel voorzichtig, deze zit namelijk vastgelijmd en kan je rustig loskoppelen met behulp van een pincet. Wanneer alle onderdelen zijn losgekoppeld kan je de onderdelen weer monteren op het nieuwe scherm, beginnend bij de Sensorflex kabel en eindig met de home button en de aluminiumplaten. Wanneer het nieuwe scherm is gemonteerd druk je de sensoren van het scherm rustig vast aan de telefoon, hierna kunt u de afdekplaat weer monteren.
Het repareren van uw iPhone 5/5S gebeurt niet zonder risico’s. Wees er van bewust dat u onnodig onbewust voor meer schade kan zorgen die onomkeerbaar kunnen zijn. Het kan zijn dat u hierdoor bepaalde functies verliest. Een bekend voorbeeld is de vingerscanner van de iPhone 5S, deze is verbonden met het moederbord waardoor een defect niet meer te repareren is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in