MWC: Deutsche Telekom en Prestigio maken wachtwoordbeveiliging makkelijker voor gebruikers, met True Key van Intel Security

Tijdens Mobile World Congress is bekendgemaakt dat telecommaatschappij Deutsche Telekom en devicefabrikant Prestigio de mobiele wachtwoord-app True Key van Intel Security gaan leveren aan klanten in Europa. Met True Key kunnen gebruikers makkelijk en veilig inloggen op websites, apps en devices, door middel van unieke persoonlijke kenmerken. Bijvoorbeeld via gezichtsherkenning, een vingerafdrukscan of via een device dat ze bezitten.

Mensen hebben steeds meer wachtwoorden voor de vele verschillende sites, apps en apparaten die ze dagelijks bezoeken of gebruiken. Het onthouden van al die wachtwoorden is moeilijk en dat zorgt ervoor dat veel mensen hetzelfde wachtwoord voor meerdere sites of apps gebruiken. En dat levert een aanzienlijk beveiligingsrisico op wanneer dat ene wachtwoord wordt gestolen. En het feit dat ‘123456’(1) nog altijd het meest gebruikte wachtwoord is, laat zien dat er dringend behoefte is aan een goede manier om veilige wachtwoorden te genereren en te onthouden.
True Key van Intel Security biedt daarvoor de oplossing. Dankzij krachtige en makkelijk te gebruiken biometrische technologie hoeven mensen al die wachtwoorden niet meer zelf te onthouden. Ze kunnen ook zelf bepalen hoe sterk de beveiliging moet zijn, door naar wens om meer of minder kenmerken of gegevens te vragen tijdens het inloggen. True Key logt de gebruiker vervolgens geheel automatisch in op de gewenste site of app. Zo is iedere gebruiker er zeker van dat alleen hij of zij toegang heeft tot accounts, profielen en informatie.
Deutsche Telekom gaat True Key aanbieden aan alle klanten in Europa. Prestigio zal True Key tegen het einde van dit jaar standaard meeleveren met alle Android tablets en smartphones die het bedrijf in EMEA levert.
True Key komt later dit jaar beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich nu al via www.TrueKey.com aanmelden voor wachtlijst.
Intel Security op het Mobile World Congres
Op het Mobile World Congres demonstreert Intel Security zijn technologieën op de Intel-stand #3D30 in hal 3.
(1) Splashdata research, 2015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in