Review: Seagate Expansion Portable Drive

Voor mijn opleiding moet ik een externe harde schijf hebben en ik wou niet te lang op zoek gaan naar iets wat geschikt is. Na korte ‘research’ kwam ik uit op de Seagate Expansion Portable Drive. In deze korte review leg ik de voor- en nadelen uit van het appparaatje met maar liefst 1 terabyte aan opslaggeheugen.

Allereerst natuurlijk het design. De Seagate voelt wat fragiel aan, mede doordat het omhulsel van plastic is. Toch voelt hij niet goedkoop aan en hij ziet er ook netjes uit voor zijn prijs. Je wilt waarschijnlijk ook een harde schijf die makkelijk mee te nemen is. De Seagate is een lichtgewicht en relatief klein apparaatje. Hij past zelfs in je broekzak, zo compact is hij.
De enige poort die zich op de externe harde schijf bevindt is bedoeld om hem aan je pc te kunnen koppelen. Dankzij de meegeleverde USB 3.0-kabel krijg je te maken met indrukwekkende snelheden. Wel daalt die snelheid na korte tijd alweer een beetje. Hieronder zie je dat duidelijk. Zodra hij eenmaal die daling inzet, blijft de snelheid rond de 60 MB per seconde. Dit is overigens nog altijd snel genoeg om grote bestanden in korte tijd op de harde schijf te plaatsen. De map die ik overzette voor deze test, welke 33,6 GB groot is, deed er 10 minuten en 18 seconden over. Voldoende bewijs dat de Seagate vlotjes is, toch?
Het enige echte nadeel van deze externe harde schijf, evenals die van vele andere, is dat het kabeltje erg kort is. Nu is het gelukkig wel zo dat je hem als het goed is altijd in de buurt wil hebben, dus zo’n groot probleem hoeft het niet te zijn. Maar als je hem zoals ik ook wil gaan gebruiken voor de opslag van de via mijn televisie opgenomen programma’s kan het erg lastig zijn. Doordat het kabeltje zo kort is heb je sowieso minder ‘speling’; je kunt het amper buigen.
Ik wil eigenlijk niet teveel woorden vuil maken aan het reviewen van de Seagate Expansion Portable Drive, dus ik laat het hierbij. Er zijn genoeg alternatieven, maar in mijn ogen voldoet de Seagate helemaal. Hij is snel, compact en zeker niet duur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in