Samsung en Blackberry introduceren zwaar beveiligde smartphone

Een dochteronderneming van Blackberry, SecuSmart, zal in samenwerking met Samsung aankomend weekend een nieuwe zwaar beveiligde smartphone presenteren. Overigens is het nog onbekend of het ook werkelijk over een smartphone gaat, want veel details zijn er nog niet bekend gemaakt. Het zou dus ook zomaar nog kunnen gaan over een gewone mobiele telefoon of zelfs een tablet. In ieder geval zullen wij de eerste glimpen op de technologiebeurs Cebit kunnen opvangen.

Samenwerking
De samenwerking tussen de dochteronderneming van Blackberry en Samsung is opmerkelijk te noemen. Het is overigens voor het eerst dat Samsung een samenwerking aangaat met Blackberry en begin dit jaar gingen zelfs nog de geruchten rond dat Samsung het noodlijdende Blackberry wilde overnemen. Samsung heeft echter verklaart dat van een mogelijke overname geen sprake is. Naast de samenwerking tussen SecuSmart en Samsung is ook IBM betrokken bij dit project. Al eerder werkte SecuSmart samen met Nokia om hun smartphones beter te beveiligen.
Wereldprimeur
De Duitse SecuSmart spreekt op hun eigen website over een wereldprimeur, maar overige details worden er niet genoemd. Aangezien het bedrijf veel ervaring heeft met smartphones, en ook Samsung over deze kennis beschikt, lijkt het aannemelijk dat het hier over een nieuwe smartphone gaat met de hoogste beveiligingsmaatregelen, waaronder verhoogde mobiele communicatie. SecuSmart staat bekend om zijn end-to-end encryptie voor smartphones wat normaal in een microSD-slot gestoken kan worden. Gezien de grootse aankondiging, en mede de samenwerking met IBM, lijkt het er op dat deze encryptie nu wordt gestandaardiseerd en in mobiele chips teruggevonden kan gaan worden. Het blijft dus even spannend wat we dus kunnen verwachten op de Cebitbeurs aangaande deze wereldprimeur.
Blackberry
De overname van SecuSmart door Blackberry is niet onverwachts geweest. Blackberry staat al bekend door hun beveiligde omgeving wat wordt aangeboden middels Blackberry Enterprise. E-mails, berichten en communicatie tussen apparaten van Blackberry worden altijd al versleuteld en zonder de juiste encryptiesleutel is dit nooit te onderscheppen. Hierin is Blackberry altijd een voorloper geweest en inmiddels lijken ook andere fabrikanten steeds meer interesse te tonen in deze techniek.
Over de auteur: Paul Herps
Een groot liefhebber van smartphones en tablets en vaste redacteur van de onafhankelijke mobiele abonnementen vergelijker Telefoonabonnement.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in