50 jaar Wet van Moore

Gisteren werd het 50-jarig bestaan van de Wet van Moore gevierd. Een bijzondere mijlpaal natuurlijk, maar hoe houdt de Wet van Moore zich tegenwoordig in stand? Dat is een vraag die je vaak tegenkomt. Althans, men vraagt zich geregeld af of apparaten nog wel sneller kunnen worden dan ze al zijn. En gelukkig is dat nog het geval.

Gordon Moore, één van de oprichters van chipfabrikant Intel, deed in 1965 de voorspelling dat de snelheid van computer drastisch en met een zeer hoog tempo zou gaan toenemen, terwijl de relatieve kosten juist net zo snel dalen. Deze voorspelling wordt ook wel de Wet van Moore genoemd en wordt tegenwoordig als de gouden regel voor de elektronica-industrie gezien.

Bekijk in de interactieve ‘News Capsule’ hieronder alles over de Wet van Moore.

Please Activate Javascript

!function(d, s, id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?’http’:’https’,dt=new Date().getTime();if (!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+”://www.contentcapsule.com/clients/intel/tags/28be56fc-45ad-4c47-bd44-6bcd97e8e0b2_reg_frame.js?dt=”+dt;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”contentcapsule-embed-28be56fc-45ad-4c47-bd44-6bcd97e8e0b2″);

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in