Apple rapporteert recordaantal verkochte iPhones van ruim 61 miljoen voor tweede kwartaal 2015

Apple heeft vanavond de resultaten voor het tweede kwartaal van 2015 aangekondigd. Net zoals het vorige kwartaal heeft de iPhone het zeer goed gedaan; er zijn maar liefst 61,2 miljoen exemplaren verkocht. Dit is een record voor dit kwartaal.  

De iPad heeft het minder gedaan met 12,6 miljoen verkochte exemplaren, iets dat ook al verwacht werd. Het gaat al een tijdje minder goed met de tablet en het ziet ernaar uit dat het zo blijft de komende tijd. Apple blijft echter vertrouwen houden in het product. De Mac deed het op z’n beurt weer goed. De gehele Mac line-up was het afgelopen kwartaal goed voor 4,6 miljoen verkopen.
Over de Apple Watch wilde Apple geen uitspraken doen. Dit is overigens niet onverwachts; het product is pas net uit en de kwartaalcijfers hebben betrekking tot de maanden januari, februari en maart.
Apple deelde verder mee dat er een omzet van $58 miljard dollar is gedraaid. Ook werd er een nettowinst van $13,6 miljard dollar binnengehaald.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in