‘Apple Watch vanaf 8 mei in Nederland voor te bestellen’

Sinds de afgelopen paar dagen staan veel techsites er vol van: de Apple Watch is zo populair dat hij nu al moeilijk te leveren is in de landen waar hij op 10 april voorbesteld kon worden. Dat rest voor velen de vraag of de Apple Watch binnenkort nog wel naar Nederland en andere landen komt. Het goede nieuws is dat naar verluidt voorbestellen in ons land mogelijk zal zijn vanaf 8 mei. Het slechte nieuws? Hmm, lees eerst maar eens verder.

Dat de Apple Watch zo in trek zou zijn had niemand kunnen voorzien. Zelf zag ik een hoop reacties van mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn in een Apple Watch, of in ieder geval niet in het eerste generatie model. En dat kan best begrijpelijk zijn; niet iedereen ziet het nut van een smartwatch in. Ditzelfde zagen we bij de introductie van de allereerste iPad. Het zou een nutteloos product zijn volgens veel analisten en consumenten. Ondertussen is het de meest populaire tablet ter wereld. Ook bij de iPhone en iPod was dit het geval.
Ondertussen blijkt dat de Apple Watch mogelijk al zo’n 3 miljoen keer voorbesteld is in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het resultaat is dat de huidige levertijden alweer naar beneden gehaald zijn; de meeste modellen worden pas in juni geleverd, of eind mei. Heeft dit invloed op de beschikbaarheid van Apple Watches in de landen waar bestellen nog mogelijk moet worden gemaakt? Daar valt helaas niet veel over te zeggen. Apple heeft duidelijk zijn handen vol aan de landen waar voorbestellen al mogelijk is. Toch is er wel degelijk licht aan de horizon: de Apple Watch Sport is makkelijker te produceren en zal waarschijnlijk ook sneller geleverd kunnen worden dan wat nu op Apple’s Online Store zichtbaar is als datum. Sterker nog, een aantal mensen zouden aanvankelijk hun Apple Watch pas eind mei ontvangen. Zij zien nu echter als status dat hun product klaar voor verzending is. Het is voor hen dan ook zeker mogelijk dat hun Apple Watch ergens in de eerste ‘batch’ zal zitten. De eerste batch is tussen 24 april en 8 mei.

De komende tijd moet blijken of Nederland ook van dit ‘voordeeltje’ kan profiteren. Ieder geval zullen we de Apple Watch, als het gerucht klopt, op 8 mei kunnen voorbestellen. De levering is dan waarschijnlijk minimaal een week later.

Wat betreft de verwachte leveringsdata is er een aspect waar je rekening mee moet houden, en dat is marketing. Zeg nu zelf, wat is betere marketing dan een enorme hype te veroorzaken door het te laten lijken alsof de Apple Watch pas in juni geleverd wordt, terwijl het in werkelijkheid toch eerder zal zijn? Apple is op de hoogte van de enorme populariteit en doet er sowieso alles aan om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun Apple Watch op de genoemde leverdatum ontvangen – wellicht zelfs eerder. Voor Nederland zal dit geen uitzondering zijn.

Ga jij de Apple Watch halen? Of wacht je liever op de volgende generatie? Wellicht ben je helemaal niet geïnteresseerd in smartwatches? Hoe dan ook, schroom vooral niet je mening achter te laten middels een reactie.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in