ARRIS en Charter Communications nemen samen ActiveVideo® over

ARRIS Group Inc. (NASDAQ: ARRS) (ARRIS), een wereldwijde speler in IP-, video- en breedbandtechnologie, en Charter Communications (NASDAQ: CHTR) (Charter) maken vandaag bekend dat zij middels een joint venture ActiveVideo® aankopen voor een bedrag van 135 miljoen Amerikaanse dollar. ARRIS zal 65 procent van de joint venture bezitten en fungeert als verkoopkanaal voor ActiveVideo’s CloudTV platform. De transactie is onder voorbehoud van alle noodzakelijke goedkeuringen van toezichthouders en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015 worden afgerond.

ActiveVideo, gevestigd in Hilversum, is de ontwikkelaar van CloudTV™, het enige op cloud gebaseerde softwareplatform dat consumer electronic (CE) fabrikanten de mogelijkheid biedt om snel nieuwe diensten in de cloud te bieden door virtualisatie van consumer premises equipment (CPE).
CloudTV maakt het mogelijk next-gen gebruikersinterfaces, online content en interactieve advertenties voor TV te leveren aan miljoenen set-tops en verbonden apparaten. ActiveVideo’s CloudTV platform en intellectuele eigendom (39 toegekende patenten en 64 lopende aanvragen voor patenten) zullen ARRIS’ cloud-portfolio aanvullen. 
ActiveVideo’s wereldwijde klantenbestand bestaat onder andere uit: Cable Vision, Liberty Global, Deutsche Telekom, Time Warner Cable, J:COM, Philips en Roku.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in