Bouw energie-efficiënt datacentrum Cegeka gestart

Eind vorig jaar kondigde het Belgische ICT-bedrijf Cegeka de ontwikkeling aan van een nieuw datacenter in het Nederlandse Sittard-Geleen, Zuid-Limburg. Dit datacenter zal het meest energie-efficiënte zijn in Nederland en zal het Tier III-label dragen. De bouwplannen worden nu heel concreet. Op vrijdag 10 april vond de eerste spadesteek plaats in aanwezigheid van alle betrokken partijen: Marco Witteveen en Luc Greefs namens opdrachtgever Cegeka, Honoré du Puy en Norbert Engbers namens datacenterspecialist ICTroom en wethouder Meekels namens de gemeente Sittard-Geleen.

De investering in het nieuwe datacenter wordt gedaan door ICTroom, Europees datacenter specialist uit Amsterdam. ICTroom draagt zorg voor het ontwerp en de realisatie en zal daarnaast door operationeel management meegroeien met huurder Cegeka.
 
De ingebruikname van het nieuwe datacenter belichaamt de Europese ambities van Cegeka. De ICT-dienstenleverancier onderstreept daarmee zijn rol als toonaangevende cloud services integrator en provider. De keuze voor de gemeente Sittard-Geleen is een weloverwogen keuze: met de overname van Brain Force kreeg Cegeka er heel wat Nederlandse en Duitse klanten bij. Geleen is een strategische locatie om die klanten te bedienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in