Box verwerft Verold en brengt interactieve 3D naar de cloud

Los Altos, CA – Box (NYSE: BOX) heeft vandaag de overname van Verold bekend gemaakt. Verold is een leverancier van software waarmee 3D modellen eenvoudig bekeken en bewerkt kunnen worden in de cloud. Hierdoor wordt het voor bedrijven gemakkelijk om aansprekende content voor op internet en mobiele apparaten te maken. Als onderdeel van de acquisitie zal het Verold-team worden toegevoegd aan Box.

“Er ligt nu voor bedrijven in elke sector een fantastische kans om de manier waarop zij hun content delen en gebruiken naar een nieuw niveau te tillen”, aldus Aaron Levie, medeoprichter en CEO van Box. “Met de technologie van Verold maken wij ons toonaangevende platform voor weergave en samenwerking geschikt voor interactieve 3D-content ten behoeve van geheel nieuwe gebruiksscenario’s voor productie, techniek, consumentenproducten, media en entertainment.”
Met de overeenkomst voor de overname van Verold blijft Box zwaar investeren in zowel de ontwikkeling van sectorspecifieke oplossingen voor bedrijven als nieuwe manieren om content weer te geven en te delen via internet en mobiele apparaten. Verold is in 2010 opgericht in Toronto, Canada, en ontwikkelt nieuwe technologieën zoals WebGL. Verold staat bekend om zijn krachtige tools voor het maken en bewerken van content voor interactieve projecten met brede toepassingen voor informatiewerkers. Verold biedt de volgende mogelijkheden:
  • Technici kunnen 3D-productontwerpen delen in een wereldwijde productieketen en zo de time-to-market voor nieuwe producten aanzienlijk verkorten.
  • Opleiders en trainers kunnen interactieve 3D-ervaringen van complexe modellen maken en aanbieden aan studenten als aanvulling op traditionele tekeningen en statische diagrammen.
  • Marketeers kunnen samen aansprekende interactieve productdemonstraties maken, waarmee het gemakkelijker wordt om belangrijke functies en voordelen toe te lichten die moeilijk over te brengen zijn in traditionele 2D-indelingen.
“Bij Verold geloven we dat interactieve 3D-webcontent de kracht heeft om allerlei sectoren en toepassingen te transformeren, vanaf productie tot e-commerce. Wij vinden dat tools voor het bouwen van het 3D-web voor iedereen toegankelijk moeten zijn”, aldus Ross McKegney, CEO van Verold. “Het enorme succes van Box bij het opbouwen van een enterprise content-platform dat al door 45.000 bedrijven wordt gebruikt, biedt een unieke kans voor ons om de toekomst van 3D-content bij miljoenen gebruikers over de hele wereld te brengen. Wij zijn heel blij dat we onderdeel worden van Box en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.”
Box blijft productuitbreidingen en samenwerkingsverbanden aankondigen die een zakelijke transformatie mogelijk maken in alle belangrijke bedrijfstakken. Al 45.000 organisaties maken momenteel gebruik van Box, waaronder technische en productiebedrijven zoals GE en Avago Technologies, leveranciers van consumentenproducten zoals Procter & Gamble en Del Monte Foods, en media- en entertainmentbedrijven zoals Discovery Communications en Legendary Pictures. In 2014 lanceerde Box Box voor Bedrijven, een initiatief om belangrijke bedrijfstakken maatoplossingen te leveren. Box voor Bedrijven koppelt de platformfuncties van Box op het gebied van workflow, naleving en metadata met de uitgebreide partner community van Box. Ter ondersteuning van dit initiatief heeft Box in oktober 2014 MedXT overgenomen, waarmee weergave en ondersteuning van medische afbeeldingen in DICOM-bestanden zijn geïntegreerd in de weergavetechnologie van Box, een van de krachtigste en aansprekende functies van het Box-platform dat recent is uitgebreid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in