BT lanceert Cloud of Clouds – wereldwijde integratie van clouddiensten wordt realiteit

202
BT kondigt vandaag een nieuwe generatie clouddiensten aan die grote organisaties wereldwijd de mogelijkheid geven om gemakkelijk en veilig toegang te krijgen tot applicaties en data, onafhankelijk van de hosting-locatie. De diensten geven bedrijven de mogelijkheid om IT-middelen te integreren en te orkestreren, of deze nu gehost worden in een private cloud, op BT’s wereldwijde cloudplatform of via andere vooraanstaande cloudaanbieders. De nieuwe diensten profiteren van BT’s wereldwijde netwerkinfrastructuur en bouwen voort op BT’s jarenlange ervaring met het leveren van clouddiensten. De diensten maken gebruik van innovatieve technologieën, ontwikkeld door BT en zijn partners, op het gebied van infrastructuurbeheer, service-beheer, wereldwijde netwerkoptimalisatie, applicatieprestatie-versnelling en beveiliging.

BT’s ‘cloud of clouds’-visie bouwt voort op een stappenplan voor de toekomstige levering van diensten en wordt ondersteund door verschillende diensten en oplossingen voor diverse sectoren, geleverd via BT’s wereldwijde netwerkinfrastructuur. Klanten kunnen de diensten beheren via een gebruiksvriendelijke dienstencatalogus, gebruikmakend van BT’s nieuwe Cloud Management System.
De diensten omvatten:
  • IT-infrastructuur en -applicaties geleverd ‘as a service’ vanuit het globale netwerk van BT;
  • Naadloze levering en integratie van cloud- en niet-clouddiensten;
  • Integratie van private-, publieke- en hybride clouddiensten ter ondersteuning van alle IT-behoeften van klanten;
  • Keuzevrijheid voor klanten doordat de beste diensten van BT en andere partners samengebracht worden, zoals Amazon Web Services, Cisco, Equinix, HP, Interxion, Microsoft en Salesforce;
  • Transitie naar de cloud en een goede gebruikservaring door wereldwijde netwerkoptimalisatie, verbetering van applicatieprestaties en beheermogelijkheden door bewezen technologieën van bedrijven zoals BearingPoint, Dynatrace, Ipanema en Riverbed.
  • Apps van BT die de inzet van cloudapplicaties mogelijk maken en de ontwikkeling van nieuwe clouddiensten ondersteunen;
  • Toezicht op en beveiliging van klantdata om informatie te beschermen en te voldoen aan globale en lokale regelgeving, gebaseerd op het BT Assure portfolio;
  • Ondersteuning door een wereldwijd model om de benodigde service level agreement te leveren overal waar klanten actief zijn;
  • Versnellen van de transitie naar de cloud-economie door gebruik te maken van de professional services-expertise van BT Advise – en zo de voordelen sneller te behalen.
Melanie Posey, Research Vice President bij IDC, zegt: “‘One size fits all’ is niet van toepassing op clouddiensten. Ondernemingen opereren in verschillende IT-omgevingen en gebruiken steeds meer cloudgebaseerde diensten van verschillende providers. Daarom hebben zij heterogene raamwerken nodig voor de cloud die verschillende oplossingen ondersteunen en aangepast kunnen worden aan verschillende vereisten. Bedrijven willen een provider die als een betrouwbare bemiddelaar kan dienen – een partner die ‘multi-cloud IT’ kan integreren en beheren in een veilige omgeving. Een globale netwerkinfrastructuur en ecosystemen met oplossingen van derde partijen zijn essentiële componenten van gediversifieerde IT-omgevingen. BT is met zijn ‘cloud of clouds’-visie in de juiste positie om bedrijven naar de volgende generatie van gebundelde cloud-IT te begeleiden.”
Luis Alvarez, CEO van BT Global Services, zegt: “In het digitale tijdperk van de toekomst zal geen enkele organisatie succesvol zijn als niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de cloud. CIO’s vragen om keuzevrijheid en flexibiliteit, betrouwbare beveiliging en de beste industrie-kennis om samen hun zakelijke uitdagingen aan te gaan. Dit sluit perfect aan bij onze netwerkgerichte ‘cloud of clouds’-visie en de ervaring die we hebben opgedaan bij het bouwen van cloud-ecosystemen voor de financiële dienstverlening en de life sciences-sector. Samen met onze partners werken we aan een zo breed mogelijk aanbod. Zo kunnen we de kritische applicaties en data van onze klanten met elkaar verbinden, onafhankelijk van waar ze gehost worden, wanneer ze nodig zijn en op welk apparaat ze gebruikt worden. Wij streven er ook naar om onze klanten een sterke end-to-end service level agreement te bieden en daarbij prestaties, voorspelbaarheid en flexibiliteit te garanderen. Wij hebben de benodigde kennis en mogelijkheden om onze klanten te verdedigen en te beschermen, terwijl we vertrouwen en zekerheid bieden in de cloud. Wij streven ernaar om de meest vooraanstaande wereldwijde cloud-integrator te zijn.”
Voor meer informatie over de ‘cloud of clouds’-visie van BT of meer informatie over het cloudportfolio van BT, ga naar bt.com/point-of-view.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here