BT lanceert de volgende generatie cyberdienstverlening – BT Assure Cyber

BT kondigt vandaag de lancering aan van BT Assure Cyber, een geavanceerd beveiligingsplatform dat is ontwikkeld om complete en geïntegreerde monitoring, detectie en bescherming tegen cyberbedreigingen te leveren aan bedrijven en overheidsorganisaties. De nieuwe oplossing bouwt voort op BT’s uitgebreide beveiligingskennis en combineert meerdere zorgvuldig geselecteerde tools van BT en zijn partners.

BT Assure Cyber brengt data over specifieke gebeurtenissen en telemetrie samen vanuit verschillende bronnen, zoals bedrijfssystemen, traditionele beveiligingscontroles en geavanceerde detectiemiddelen. Waar het voorheen dagen of zelfs weken kon duren voordat kwetsbaarheden en incidenten onderzocht en verholpen werden, kunnen ze nu direct worden geïdentificeerd en kan er snel actie tegen worden ondernomen.
BT Assure Cyber gebruikt een aantal geavanceerde analytische systemen om subtiele bedreigingen te detecteren binnen de gemonitorde omgeving. Vervolgens plaatst het de bedreigingen duidelijk binnen de context van alle ‘events’ die gepresenteerd worden aan cyberbeveiligingsanalisten en beveiligingsprofessionals – die onder andere omstandigheden de aandacht zouden afleiden van incidentanalyses met meer prioriteit.
De kern van de Assure Cyber-architectuur is een ‘super correlatie’-systeem dat geavanceerde wiskunde gebruikt om afwijkingen in het dagelijkse handmatige en geautomatiseerde verkeer te detecteren. Het vormt een aanvulling op traditionele detectiemogelijkheden en heeft als doel een verhoogd situatiebewustzijn te behalen dat verder gaat dan een enkelvoudige detectie- en analysemethode. Het platform gebruikt een proactieve methodologie die zijn informatie ontvangt vanuit een risicomodelleringssysteem. Dit systeem plaatst complexe en routinebedreigingen in context. Het systeem stelt vast hoe serieus een specifieke aanval voor een organisatie kan zijn en houdt hierbij rekening met de verschillende beveiligingslagen die tussen de aanvaller en het doelwit zitten.
De Assure Cyber-toepassing helpt beveiligingsanalisten door ze de mogelijkheid te geven hun aandacht te richten op de bedreigingen die het grootste risico vormen voor hun organisatie.
Mark Hughes, President BT Security: “Traditionele beveiligingsgrenzen zijn verdwenen. Cloud computing en mobiele apparaten maken organisaties flexibeler, efficiënter en competitiever. Maar dat brengt ook nieuwe veiligheidsrisico’s met zich mee. Deze ontwikkelingen vinden plaats in een klimaat waar autonome groei, fusies en overnames, verandering van leveranciers en het invoeren van nieuwe technologieën het steeds moeilijker maken om de blootstelling aan wereldwijde cyberbedreigingen vast te stellen. Dit veranderende klimaat kan de kennis over beveiliging belemmeren, inclusief de kennis van technische en niet-technische procedures en systemen die een organisatie beschermen tegen interne en externe bedreigingen. Technologische innovatie verloopt steeds sneller, waarbij innovatie van – en investeringen in – de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens niet achter kunnen blijven. Organisaties helpen zich te wapenen tegen het veranderende cyberbedreiginglandschap vormt dan ook de basis van BT Assure Cyber. Het gaat om het doorgronden van de risico’s.”
BT Assure Cyber is wereldwijd beschikbaar en volledig schaalbaar om te voldoen aan de behoeftes van zowel bedrijven als overheidsinstanties, variërend van een paar honderd tot tienduizenden eindpunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in