BT lanceert ethisch hacken-dienst om de beveiliging van connected cars te verbeteren

BT kondigt vandaag “BT Assure Ethical Hacking for Vehicles” aan. Deze nieuwe beveiligingsdienst test hoe goed met het internet verbonden voertuigen beschermd zijn tegen cyberaanvallen en helpt spelers op deze markt bij het ontwikkelen van beveiligingsoplossingen.

Connected voertuigen, zoals personenauto’s, vrachtwagens, bussen, bulldozers of elk ander commercieel voertuig, zijn afhankelijk van diverse verbindingstechnologieën, zoals Wi-Fi, 3G, 4G, bluetooth en andere draadloze mogelijkheden. Deze bieden nieuwe functies en waarde toevoegende diensten, zoals voorspellende systemen die files ontwijken, CO2-uitstoot verminderen, veiligheid verhogen en prestaties van het voertuig verbeteren. Voertuigen zijn bovendien steeds meer ‘aangesloten’ dankzij elektronische navigatiesystemen, informatie- en entertainmentsystemen en veiligheidsmonitoringssystemen.
De toename van deze technologieën roept zorgen op over de mogelijkheden van hackers om toegang tot essentiële functies en elementen van met het internet verbonden voertuigen te krijgen en deze te bedienen. Ook kan informatie over de gewoontes van bestuurders gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder dat de bestuurder hier kennis van heeft, laat staan toestemming voor heeft gegeven. Zoals bij alle andere apparaten geldt die deel uitmaken van het Internet of Things, is veiligheid en integriteit van data van groot belang om onbevoegde toegang en het op afstand kapen van een voertuig te voorkomen.
BT heeft een sterk, bekroond en internationaal team van beveiligingsspecialisten, inclusief een aantal ‘ethische hackers’, dat een gestandaardiseerde methode gebruikt om systemen te testen. Dit doen zij door aanvallen van hackers na te bootsen, mogelijke zwakheden te rapporteren en adviezen uit te brengen. BT biedt deze expertise nu ook aan bij verzekeringsmaatschappijen, voertuigfabrikanten en andere spelers in de auto-industrie met als doel zwakheden te identificeren en op te lossen voordat de sleutels van een nieuw voertuig in handen komen van de trotse eigenaar. Om te verzekeren dat een auto tijdens de gehele levensduur veilig blijft, biedt BT ook doorlopende ondersteuning aan tegen nieuwe en veranderende bedreigingen.
BT Assure Ethical Hacking for Vehicles bestaat uit verschillende testen die gericht zijn op aanvalsgevoelige onderdelen van een voertuig. Dit zijn onderdelen die van binnenuit de auto toegankelijk zijn, zoals bluetooth-connecties, USB-poorten, DVD-drives, verbindingen met mobiele netwerken en stroomaansluitingen. BT kijkt naar de end-to-end-veiligheid door alle systemen die communiceren met het voertuig te testen en te verifiëren. Het doel is het identificeren van zwakken plekken waar zonder toestemming systeeminstellingen kunnen worden gewijzigd of malware in de auto kan worden geïnstalleerd. Onder deze systemen vallen ook de laptops van onderhoudstechnici, aanbieders van informatie-en entertainmentsystemen en andere ondersteunende systemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in