Cegeka Groep groeit voor het elfde achtereenvolgende jaar

Cegeka Groep groeit voor het elfde jaar op rij, zo blijkt uit de geauditeerde jaarcijfers van 2014. Inclusief orders in uitvoering behaalde Cegeka in 2014 een omzet van 280,44 miljoen euro. Dat is zeventien procent meer dan de 240,20 miljoen euro van 2013. De groei is voor de helft te danken aan de overname van Brain Force, in de geconsolideerde cijfers is de omzet over drie maanden meegenomen. De overige 50% is het gevolg van organische groei en van de fusie van Cegeka’s Nederlandse activiteiten voor woningcorporaties met DSA•VISION (cegeka-dsa). De operationele marge steeg met iets minder dan een procentpunt tot 7,0%.

Stap voor stap internationaliseren

“De overname van Brain Force in oktober vorig jaar bracht het personeelsaantal op iets meer dan 3.200 medewerkers. We zijn nu actief in elf landen in Europa. Dat geeft ons schaalvoordelen waar de hele groep de vruchten van plukt”, zegt CEO André Knaepen. “We willen bestaande diensten stap voor stap vermarkten op Europese schaal. Cegeka heeft daarop al geanticipeerd met de bouw van een nieuw datacenter in Nederland, dat tegen het einde van dit jaar operationeel moet zijn.”

Bedrijfswinst volgt de omzetgroei

Met de omzet steeg ook de bedrijfswinst, van 14,54 miljoen euro in 2013 naar 19,70 miljoen vorig jaar. Procentueel stijgt het operationele resultaat naar 7,0% ten opzichte van 6,1% in 2013. “Hoewel wij groter worden, blijft ons DNA hetzelfde: dicht bij de klant staan, altijd bereikbaar zijn en open communiceren”, zegt Knaepen. “Onze klanten mogen op die waarden blijven rekenen en natuurlijk op nog meer expertise, bijkomende dienstverlening en een breder netwerk. Dat we nu internationaler werken, is bovendien interessant voor onze klanten, die zelf vaak vestigingen in het buitenland hebben.”

Groei in Nederland

De organische groei is het gevolg van goede resultaten op de Beneluxmarkt, met als sterkste stijgers: consultancydiensten (+10%), infrastructuurdiensten (+8%) en softwarediensten (+4%).
De joint venture cegeka-dsa boekte 53% meer omzet, al speelt daar ook het effect van de fusie.
Anton Vreugdenhil, algemeen directeur van cegeka-dsa: “We hebben het afgelopen jaar een sterke positie opgebouwd op de ERP-markt voor woningcorporaties en een gezonde groei gerealiseerd. We hebben nu een uitstekende uitgangspositie opgebouwd om onze klanten een end-to-end oplossing te kunnen bieden. Hiermee ontzorgen we onze klanten in het realiseren van hun digitale klantstrategie en het verbeteren van hun informatievoorziening.”
In Nederland heeft Cegeka de organisatie vernieuwd en het portfolio op het gebied van applicaties, infrastructuur en professional services uitgebreid. Marco Witteveen, Managing Director van Cegeka Nederland: “Dankzij de veranderingen die we vorig jaar hebben ingezet hebben we al kunnen bijdragen aan de organische groei. We hebben in Nederland ambitieuze groeiplannen en we liggen op schema om deze te verwezenlijken.”

ERP groeipad voor 2015

In Franstalig België had Cegeka via dochter NSI een topjaar op het gebied van ERP-diensten, met voor deze divisie een omzetstijging van twintig procent en een bruto marge van dertig procent. Na de acquisitie van Brain Force beschikt Cegeka Group nu in heel Europa over ERP-expertise. De groep verwacht dat de unieke combinatie van ERP met Cegeka’s diensten voor software- en systeemintegratie in 2015 vruchten zal afwerpen. Zo kan de groep verder groeien met nieuwe diensten in bestaande markten. Cegeka zette die ambitie eerder deze week ook kracht bij met de aankondiging van zijn intentie om de Gentse ERP-specialist Edan Business Solutions over te nemen.

Europese challenger

“Met de overname van Brain Force staan we nu in 11 Europese landen als challenger op de markt”, zegt Christoph Neut, Chief Commercial Officer van Cegeka Groep. “Zo bieden we internationale IT-diensten waarop alle klanten van de Cegeka Groep een beroep kunnen doen. Denk aan agile consulting en softwareontwikkeling, ERP, remote managed services en onze service desk. We zullen onze diensten stapsgewijs uitbouwen over heel Europa.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in