DearBytes integreert malwarescanner Bytescan met beveiligingsbeheeroplossing van Intel Security

Beveiligingsspecialist DearBytes heeft haar malwarescanner Bytescan met succes geïntegreerd met de beheeroplossing McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) van Intel Security. Dit betekent dat Bytescan volledig te beheren is vanuit de centrale ePO beheerconsole.

Bytescan is het resultaat van een samenwerking tussen DearBytes en SurfRight, de Nederlandse ontwikkelaar van de anti-malware oplossing HitmanPro. Dankzij een gezamenlijke ontwikkelinspanning kunnen organisaties nu op eenvoudige wijze hun beveiliging versterken, zonder extra beheercomplexiteit. Bytescan is door Intel Security volledig gecertificeerd voor beheer via McAfee ePO.
Bytescan is bedoeld om als ‘on-demand’ malwarescanner gebruikt te worden naast de primaire antivirusoplossing. Organisaties kunnen bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks hun systemen extra scannen op virussen, trojans, spyware en andere malware, of restanten daarvan. Omdat Bytescan niet voortdurend op de achtergrond draait, heeft dit geen impact op de systeemprestaties.
Een van de eerste organisaties die gebruik gaat maken van Bytescan is de Provincie Utrecht, dat ruim 1000 licenties heeft aangeschaft. “We hebben vorig jaar van DearBytes een aantal proeflicenties gekregen en zijn zeer te spreken over de resultaten”, zegt Cor van Erp, Technical Information Security Specialist bij Provincie Utrecht. “We gebruiken natuurlijk al een virusscanner, maar Bytescan detecteert toch nog wel wat zaken hier en daar, en weet dat netjes op te ruimen. We zijn dan ook zeer blij met het feit dat we Bytescan nu als beheerde oplossing kunnen uitrollen, want in de praktijk zien we wekelijks toch wel vijf á zes gebruikers waarvan de laptop verdachte symptomen vertoont. De nieuwe oplossing zal ons een hoop tijd besparen.”
“Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar een additionele vorm van malwarebescherming. Een tool die naast de primaire virusscanner gebruikt kan worden om te controleren of systemen daadwerkelijk vrij van malware zijn”, zegt Dennis Switzer, Product Manager bij DearBytes. “Reguliere antivirusoplossingen zijn essentieel in de totale beveiligingsaanpak, maar in de praktijk blijkt dat deze nooit 100% bescherming bieden tegen de allernieuwste malware. De innovatieve scanningtechnologie van HitmanPro van Surfright heeft zich in de praktijk bewezen en vormt een waardevolle aanvulling. Daarom hebben we op basis van HitmanPro de antimalwareoplossing Bytescan ontwikkeld. Dit biedt organisaties een ‘second opinion’, een extra controle op malware, maar dan zonder de extra beheerlast die een multi-vendor aanpak oplevert.”
De kosten voor het gebruik van Bytescan zijn gering: bij een bedrijf met 251 tot 500 computers komt het op 5 euro per computer per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in