iPhone 6 schermreparatie in 6 stappen

Een iPhone 6 reparatie zelf uitvoeren is ingewikkeld. Hiervoor moet je echter wel technische aangelegd zijn, je gaat namelijk met elektronica werken. Wanneer je het risico zelf niet wilt lopen kan je jouw telefoon laten repareren door een reparatiebureau. Smartrepair heeft een snelle reparatieservice en biedt daarnaast 12 maanden garantie op de reparatie. Kom langs in een van de vestigingen van Smartrepair in Den Bosch of Nijmegen. Of neem contact met ons op, bekijk onze contactgegevens op onze homepage.

Wanneer je besluit om de schermreparatie zelf uit te voeren heb je een aantal gereedschappen nodig, namelijk:
  • Pentalobe schroevendraaier
  • Pincet
  • Pry tool
  • Kruiskop schroevendraaier
  • Zuignap

Stap 1: Draai de schroeven aan de onderkant los

De pentalobe schroevendraaier is geschikt voor deze handeling. Deze schroevendraaier heeft een speciale kop die op de schroeven past van een iPhone 6.

Stap 2: Haal het scherm er af

Door het bevestigen van de zuignap op het scherm kan je het scherm rustig omhoog halen. Met behulp van een pry tool kan je het scherm uit het frame halen. Let er op dat je met het pry tool het frame van het scherm duwt in plaats van het glas, dit kan dan eventueel verder barsten.

Stap 3: Ontkoppel de connectoren

Om de connectoren te ontkoppelen moet je de metalen afdekplaat losdraaien, deze zit vast met vijf schroeven. De connectoren kunnen losgekoppeld worden met behulp van een pry tool.

Stap 4: Onderdelen oude scherm overzetten naar het nieuwe scherm

Wanneer het defecte scherm is verwijderd kan het nieuwe scherm geïnstalleerd worden. Voordat het nieuwe scherm gemonteerd kan worden moet je allereerst alle onderdelen van het oude scherm overzetten naar het nieuwe scherm. Een aantal stappen:
Stap 4.1: Draai de schroeven los van de aluminium afdekplaat die over de oorluidspreker zit. De oorluidspreker ligt nu los. Haal met behulp van een pincet de Sensor Flex kabel los, hier zit onder andere de frontcamera aan bevestigd.
Stap 4.2: De grote metalen plaat van het scherm zit vast met 8 schroeven, 3 stuks aan beide kanten en 2 aan de onderkant. Draai de schroeven los en verwijder allereerst de metalen afdekplaat achter de home button.
Stap 4.3: Druk voorzichtig de home button eruit, dit biedt enige weerstand omdat het vast zit geplakt met dubbelzijdige tape. Aan de home button zit een connector vast, haal deze rustig los met een pry tool. Let op! Deze home button is speciaal voor jou telefoon, wanneer je home button defect is zal je vingerscannerfunctie niet meer werken.
Stap 4.4: Haal de grote metalen afdekplaat los, hier zit de kabel aan bevestigd die je home button verbindt met je iPhone 6.
Stap 4.5: Zet nu alle onderdelen die je lost hebt gehaald over naar het nieuwe scherm. Begin bij de Sensor Flex kabel en de oorluidspreker, het is belangrijk dat je de connectoren weer goed bevestigd. Als tweede de home button en als derde bevestig je het nieuw gemonteerde scherm aan de telefoon.

Stap 5: Monteer het nieuwe gemonteerde scherm aan de telefoon.

Met behulp van de connectoren monteer je het nieuw gemonteerde scherm aan je iPhone 6. Let op dat je de connectoren goed bevestigd, voordat je het scherm weer vastzet kan je de telefoon aanzetten om te kijken of het scherm goed is gemonteerd. Wanneer alles naar behoren werkt schroef je de metalen afdekplaat over de connectoren.

Stap 6: Plaats het scherm terug in het frame.

Plaats allereerst het scherm boven in het frame, druk daarna voorzichtig de randen aan. Wanneer het scherm is teruggeplaatst kan je de pentalobe schroeven weer vastdraaien aan de onderkant. Nu heb je een schermreparatie voltooid.
Wanneer je scherm gebarsten of gebroken is kan je er voor kiezen om het zelf te repareren. Weer er dan van bewust dat je onbewust onnodig voor meer schade kan zorgen wat onomkeerbaar kan zijn. Zo’n dergelijke schade is die van de vingerscanner omdat dit verbonden is met het moederbord, wanneer dit beschadigd verliest u de functie. Overige extra schade kan eveneens er voor zorgen dat de kosten oplopen wanneer u uiteindelijk besluit om de reparatie uit te voeren door een reparatiebureau. Denk er dus goed over na voordat je zelf een iPhone 6 reparatie gaat uitvoeren, hier zitten veel risico’s aan vast. Mocht u op zoek zijn naar een reparatiebureau, neem dan contact op met Smartrepair. Maak de keuze die het beste bij u past.
Gastbijdrage door Smartrepair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in