Kobo presenteert Kobo Glo HD: de eReader met de hoogste resolutie voor de laagste prijs

Lezen neemt je mee op reis in een wereld van verbeelding en is dé manier om de werkelijkheid te ontvluchten”. Dat vindt 57% van de lezers in een recent onderzoek van Kobo. De helft 1van de ondervraagden zou graag willen dat onderweg lezen nóg makkelijker wordt.

Voor de hartstochtelijke lezer bij wie lezen een belangrijke plaats inneemt in hun leven heeft Kobo een nieuwe eReader ontwikkeld. De vandaag gelanceerde Kobo Glo HD beschikt over het scherm met de hoogste resolutie op de markt, voor de laagste prijs. Het is een lichte en handzame manier om een gehele bibliotheek tot wel 3.000 boeken mee te nemen. Met een 300 ppi scherm, dat minstens zo goed leest als een boek, een lage adviesprijs, gemakkelijke registratie en een persoonlijke assistent is de Kobo Glo HD de beste keuze, zowel voor liefhebbers van het gedrukte boek die geïnteresseerd zijn in eReading als voor digitale enthousiastelingen.
Kobo Glo HD is verkrijgbaar in het zwart en kost 129,99 euro (adviesprijs) online en in de winkel. De eReader is vanaf 1 mei verkrijgbaar in Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland en vanaf 22 mei in Frankrijk. Vanaf 1 juni is de Kobo Glo HD verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Italië, Spanje, en het Verenigd Koninkrijk.
Beginnen met lezen is eenvoudig: lezers kunnen binnen enkele minuten boeken zoeken, kopen en openen. Voor mensen die tips willen voor hun eReading-avontuur helpt Kobo Welcome, de gratis en exclusieve persoonlijke assistent voor de Kobo Glo HD lezer, met installatie, eBook-aanbevelingen op basis van persoonlijke voorkeuren, en scherpe aanbiedingen. Kobo heeft iets voor iedere lezer in de catalogus op Kobo.com, met meer dan 4,7 miljoen titels variërend van romance tot thrillers, biografieën, non-fictie en literaire fictie.
“Kobo Glo HD is het perfecte apparaat voor de boekliefhebber die de sprong naar digitaal nog niet genomen heeft. Onze onderzoeken tonen aan dat een enorme groep fanatieke lezers digitaal lezen simpelweg nog niet heeft geprobeerd, omdat ze de voorkeur geven aan gedrukte boeken. Papieren boeken zijn zonder meer prachtig, maar er zijn veel gelegenheden waarin eReading gewoon veel makkelijker is. We weten zeker dat de Kobo Glo HD bij ieder type lezer zal bevallen, dankzij de papierachtige schermresolutie, het handzame ontwerp waarmee je altijd een bibliotheek bij je hebt, aanpasbare lettertypen en direct toegang tot miljoenen boeken op elk moment van de dag”, zegt Michael Tamblyn, President en Chief Content Officer van Kobo.
Kobo Glo HD beschikt over een E Ink-scherm met de hoogste resolutie op de markt op dit moment. Met 300 ppi (1448 x 1072) lijkt het 6″ Carta E Ink HD-touchscreen het meest op een boek en genieten boekliefhebbers van ultieme helderheid. Met een ingebouwd ComfortLight is lezen in het donker mogelijk zonder anderen te storen met felle bedlampjes. De 1 GHz processor zorgt ervoor dat de bladzijden snel omslaan, zodat je geen vertraging hebt bij het lezen van spannende verhalen. En verder kunnen gebruikers dagenlang lezen zonder dat het nodig is om de eReader op te laden – de batterij houdt het tot twee maanden vol, op basis van 30 minuten lezen per dag waarbij ComfortLight en Wi-Fi beide zijn uitgeschakeld.
“Kobo is er voor lezers en ons doel is mensen voortdurend aanmoedigen om meer te lezen, waar ze ook zijn”, zegt Takahito Aiki, Chief Executive Officer van Kobo. “Het gemakkelijker maken van lezen heeft bij ons altijd in het middelpunt gestaan en daarom maken we eReaders waarmee mensen hun favoriete boeken dankzij niet-spiegelende schermen in direct zonlicht kunnen lezen, ’s nachts zonder een lamp dankzij de verlichting. Met Kobo Aura H2O kun je ook in bad of aan het zwembad lezen zonder je zorgen te maken dat apparaat per ongeluk in het water valt. Met Kobo Glo HD hebben we nu een apparaat van hoge kwaliteit voor een lage prijs, waarvan we weten dat het aantrekkelijk is voor lezers die willen beginnen met digitaal lezen.”
EREADING ONTDEKKEN IS EENVOUDIGER DANKZIJ KOBO GLO HD
Hieronder enkele voorbeelden waarbij Kobo Glo HD van pas komt:
  • Draag een gehele bibliotheek in de palm van je hand – twijfel niet langer welk boek meegaat op vakantie of naar je werk: 4 GB opslagruimte is genoeg voor duizenden boeken. Met 180 gram is Kobo Glo HD ook één van de lichtste apparaten op de markt, en met de afmetingen van 157 x 115 x 9,2 mm stop je hem zo in een handtas of jaszak.
  • Met de verschillende lettertypen stel je je persoonlijke leeservaring samen: je vindt altijd de perfecte letter tussen de beschikbare 11 lettertypen, 48 lettergroottes en exclusieve instellingen voor dikte en scherpte.
  • Met Kobo Glo HD ontdek je gemakkelijk nieuwe eBooks, dankzij aanbevelingen op het apparaat op basis van persoonlijke activiteit en voorkeuren. Reading Life geeft je ook de mogelijkheid om notities te maken, tekst te markeren, bladwijzers te maken en statistieken bij te houden voor meer informatie over je eigen leesgewoontes.

  
Meer informatie vind je op www.kobo.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in