KONINGSDAG 2.0: een boot met een virtuele leeuw op de Grande Parade

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima werden tijdens de botenparade op Koningsdag in Dordrecht op eigentijdse wijze verrast door het marketing-communicatiebureau Wijdoendingen. Tijdens de tocht trok een vaartuig langs met daarop een AR-marker, of blokjescode. Toen het koningspaar en het publiek hun smartphone op de boot richtten verscheen er een gigantische Leeuw boven de waterspiegel in de Grande Parade.

Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Wijdoendingen in opdracht van Dordt Sport een app op basis van Augumented Reality, een vrij jonge mediatechniek. Het publiek werd voorafgaand aan het evenement opgeroepen om de app te downloaden. Met de app kon de boot worden omgetoverd tot een virtuele belevenis. Kijkers thuis konden zelfs vanaf hun tv-scherm met de app de leeuw zien verschijnen.
Dordt Sport is onderdeel van het Gemeentelijk sportbedrijf van Dordrecht. Het bedrijf fungeert als sportmakelaar tussen de Dordrechtse sportverenigingen en instanties en is opgericht om de Dordtenaren aan te zetten tot lichaamsbeweging in de meest brede zin.
Het in Den Bosch gevestigde Wijdoendingen is een fullservice marketing-communicatiebureau met een nadrukkelijke focus op innovatieve media-ontwikkelingen.a

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in