Orange Business Services neemt Ocean over voor versterking van de fleet management-activiteiten

Ocean is in 2003 opgericht. Het bedrijf is, dankzij het verticale aanbod en de innovatieve technologische keuzes, marktleider in Frankrijk op het gebied van fleet management en tracking-oplossingen voor voertuigen. Momenteel beheert Ocean zo’n 45.000 voertuigen voor 2000 zakelijke klanten. Het bedrijf wordt de operationele tak van Orange Applications for Business, de divisie voor digitale diensten van Orange Business Services, gespecialiseerd in verbonden objecten, digitalisering van klantervaringen, big data en data analytics.

De fusie van Orange’s fleet managementactiviteiten in 2005 met toegewijde Machine-to-Machine- (M2M-) oplossingen, vult Ocean met zo’n 60.000 voertuigen in beheer perfect aan, om als nieuwe industrieleider in de Europese markt aan de slag te gaan. De nieuwe entiteit brengt gezamenlijk 110 werknemers samen, waaronder een technisch en ontwikkelteam van meer dan 40 experts. Jacques Riviere, de huidige president van Ocean, zal de gezamenlijke tak leiden.
Internet of Things en M2M zijn belangrijke pijlers bij bedrijven met digitale transformatiestrategieën en Orange Business Services wil dit soort transformaties kunnen ondersteunen. De acquisitie van Ocean zorgt voor een aantal nieuwe kansen.
  • Verbetering van verticale expertise: Ocean onderscheidt zich door middel van vaardigheden, kennis en innovatieve oplossingen in verschillende sectoren. Ocean is leider in tracking-oplossingen op het gebied van openbare werken en de bouw. Het bedrijf heeft geavanceerde vaardigheden op andere vlakken ontwikkeld, zoals onderhoud, probleemoplossingen, verhuur en groene ruimten.
  • Nieuwe diensten op het gebied van fleet management ontwikkelen en nieuwe oplossingen aandragen voor aangesloten objecten: gebaseerd op Ocean’s nieuw dienstenplatform, ontworpen om geïntegreerde diensten gerelateerd aan Internet of Things te kunnen aanbieden. Naast fleet management monitort het bedrijf ook niet-aangedreven objecten (laadbakken, tanks, landbouwmachines, machines, bouwplaatsmaterialen enzovoorts).

De acquisitie zorgt ervoor dat Ocean onderdeel wordt van een internationale groep. Daarmee wordt het mogelijk voor het bedrijf om uit te breiden buiten de Franse markt voor Machine-to-Machine en Internet of Things.
“Met de overname van zo’n krachtige en innovatieve speler zoals Ocean, creëren we een nieuwe Europese leider in fleet management die de groeistrategie van Orange Applications for Business zal ondersteunen op de aangesloten objecten en M2M-markten. Door deze geavanceerde technologieën kunnen wagenparken beheerd worden. Klanten kunnen via hun apparatuur profiteren van enorme voordelen die hun digitale transformatie makkelijker maakt. Ocean kan zich focussen op de nieuwe processen en ontwikkeling van bedrijfsmodellen,” zegt Thierry Bonhomme, Executive Director bij Orange Business Services.
“Dit project met Orange, gebaseerd op het technisch platform dat wij recentelijk hebben ontworpen, zorgt ervoor dat wij kunnen groeien. Dit kan door voort te borduren op onze succesfactor, namelijk een onderscheidende organisatie en ontwikkelmodel,” voegt Jacques Riviere, President bij Ocean.
Fleet management en tracking-oplossingen horen bij de meest geavanceerde sectoren waar M2M en aangesloten objecten een rol spelen. Zij zijn de pijlers van de groeistrategie van de Orange Groep. In 2018 beschikt Europa over een potentiële markt van 35 miljoen bedrijfsauto’s. Daarvan zal meer dan 20% worden uitgerust met een oplossing voor wagenparkbeheer[1].
Orange Business Services is leider op het gebied van toegepaste M2M-oplossingen. In Frankrijk heeft het bedrijf zo’n 1,3 miljoen aangesloten objecten in smart cities, zorg, transport enzovoorts. Orange is actief in de hele M2M-waardeketen (connectiviteit, ontwikkeling, integratie en beheer van applicaties en platformen voor aangesloten objecten). Daarmee plaatst Orange Business Services zich in 2014 in het Leader Quadrant in de eerste editie van Gartner’s Magic Quadrant voor beheerde M2M-diensten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in