3 beste tips voor een snellere iPhone

WhatsAppen, Facebooken, een filmpje op YouTube kijken, meldingen krijgen wanneer je favoriete voetbalteam scoort, een vraag voor een kroontje beantwoorden op trivia crack en ondertussen ook nog muziek luisteren via Spotify. Geen wonder dat je iPhone dan af en toe wat traag is. Is je telefoon echter zo traag dat je alleen kunt dromen van het openen van meer dan twee apps tegelijk? Dan zijn de volgende tips zeker voor jou. Smartphone-tools.nl zet namelijk de drie beste tips op een rijtje voor een snellere iPhone.

Tip 1: sluit alle apps af

Zorg ervoor dat je alle apps die op de achtergrond lopen af sluit. Deze apps staan namelijk nog in het geheugen van je telefoon en nemen op die manier ruimte in die anders vrij zou zijn voor apps waarmee je op het moment aan het werken bent. Zeker bij een Android gebruikers zullen hier last van ondervinden omdat apps op de achtergrond daar actiever zijn dan bij iOS. Dit betekent alleen niet dat je op je iPhone je apps niet ook beter kunt afsluiten. Zeker de twee a drie laatst gebruikte apps, die gebruiken namelijk nog wel wat geheugen. Een mooi bijkomend voordeel van deze (en eigenlijk ook van de andere tips in dit rijtje) is dat je telefoon niet alleen sneller wordt, maar ook langer mee gaat. Wanneer je telefoon namelijk minder processen hoeft uit te voeren, kost dit minder batterij.

Tip 2: zet automatische synchronisatie uit

Met de automatische synchronisatie van je apps en accounts op je telefoon wordt er gekeken of je geen inkomende berichten hebt. Een goed voorbeeld van een app die hier gebruik van maakt is een e-mail applicatie. Een mail-app controleert of jij e-mail hebt en doet dit iedere minuut, kwartier, uur of dag. De interval waarin de app dit doet kun je vaak zelf instellen in de app. Hoe groter het interval, hoe minder geheugen (en batterij) de app gebruikt en dus hoe sneller je telefoon wordt.  Het beste is natuurlijk de synchronisatie helemaal uit zetten, maar het verdubbelen van het interval kan al erg veel geheugen schelen. Ook kan dit goed zijn voor je datagebruik, want je telefoon hoeft niet steeds verbinding te maken met het internet; een win-win-win situatie dus (batterij, geheugen, dataverbruik)!

Tip 3: reset je telefoon.

Je telefoon kun je op twee niveaus resetten en beide niveaus zijn goed voor het geheugenverbruik. Het eerste niveau is je telefoon uit en aan zetten (een soft reset). Simpel je telefoon uit en aan zetten zorgt er namelijk voor dat alle processen die op de achtergrond nog open staan worden afgesloten. Hiermee zorg je er dus voor dat alle (zichtbare en onzichtbare!) apps en processen worden gestopt. Het tweede niveau reset is de hard reset, ook bekend als de fabrieksinstellingen herstellen. Door het terugzetten van je telefoon naar fabrieksinstellingen verwijdert je telefoon alles wat je op je telefoon had staan en wordt de software van je telefoon weer alsof hij net nieuw is. Wil je je foto’s en contacten en dergelijke niet allemaal kwijt zijn, maak dan eerst een back-up om er zeker van te zijn dat je telefoon niet te veel verwijdert.
Is de software van je telefoon weer een stuk sneller en denk je langer met je telefoon te kunnen doen maar is je telefoon zelf (de hardware) kapot? Repareer dan je telefoon! Bestel eenvoudig onderdelen op smartphone-tools.nl. Als je vandaag nog je onderdelen voor 16.00 uur besteld, heb je de onderdelen morgen nog in huis. Dus ben je opzoek naar iPhone onderdelen of onderdelen voor een andere smartphone of tablet? Surf dan naar smartphone-tools.nl.

2 REACTIES

    • Klopt, je slaat de spijker op zijn kop. Echter, je vergeet een zeer belangrijk aspect (dat helaas niet in het artikel genoemd wordt): je hóeft helemaal niets. Er zijn talloze alternatieve manieren om een smartphone of pc sneller te maken, welk besturingssysteem er ook op staat. De in dit artikel genoemde opties zijn de meest voor de hand liggende, en deze leveren vaak ook het beste resultaat op. Niet alleen bij een iPhone/iPad, ook bij Android, Windows, Mac OS X en Linux. Simpelweg, omdat een apparaat makkelijk en snel vol kan raken met 'resources' die nutteloos zijn. Vooral bij Android. iOS en Mac OS X daarentegen zijn zodanig ontwikkeld dat ze uit zichzelf sneller blijven werken.

      Sterker nog, het sneller maken van je iPhone is eigenlijk niet nodig. Zeker als je een recent toestel hebt, zoals op dit moment de iPhone 5 of nieuwer. Heb je nu een iPhone 4S, dan kunnen de tips in dit artikel zeker helpen. Maar dat geldt dan ook voor Android-toestellen, vooral de wat oudere die bijvoorbeeld niet geüpdated kunnen worden naar een nieuwere versie van het besturingssysteem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in