ABB kiest BT voor de transformatie en beveiliging van zijn wereldwijde communicatiediensten

BT kondigt vandaag aan ABB te gaan ondersteunen bij de transformatie en het beheer van zijn wereldwijde communicatie-infrastructuur, verspreid over Europa, Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. ABB, een wereldleider op het gebied van aandrijvings- en automatiseringstechnologieën, profiteert ook van verbeterde applicatieprestaties en extra IT-beveiliging die door BT wordt geleverd. De diensten zijn onderdeel van een wereldwijd contract dat zich richt op het verbeteren van samenwerking, innovatie en zakelijke transformatie in meer dan 100 landen.

Als onderdeel van een groot transformatieproject zocht ABB naar één wereldwijde partner voor het leveren, standaardiseren en beheren van netwerkgerelateerde diensten. BT werd geselecteerd om meer dan 700 ABB-locaties in meer dan 100 landen te verbinden met zijn Internet Connect- en IP Connect-diensten. Dit stelt 140.000 medewerkers van ABB in staat veiliger te werken en biedt iedere gebruiker dezelfde ervaring. De oplossing geeft ABB-medewerkers de mogelijkheid om effectiever met elkaar te communiceren en samen te werken, ook met klanten en partners over de hele wereld. De wereldwijde netwerkinfrastructuur die door BT is ontwikkeld geeft gebruikers toegang tot data en applicaties vanuit ABB’s hybride cloud en zal als basis dienen voor ABB’s toekomstige gebruik van clouddiensten van een verscheidenheid aan leveranciers.
“De samenwerking met BT geeft ons de mogelijkheid om over te stappen naar een wereldwijd consistent netwerk van hoge kwaliteit,” zegt Andy Tidd, Chief Information Officer bij ABB. “Dit uiterst belangrijke onderdeel van onze nieuwe IT-infrastructuur ondersteunt ABB’s drie aandachtsgebieden van winstgevende groei, onaflatende executie en zakelijk gedreven samenwerking.”
BT zal de eindverantwoordelijkheid hebben over de kwaliteit en prestaties van de netwerkdiensten en zal het netwerk optimaliseren en versnellen om ervoor te zorgen dat het ABB’s meest strategische zakelijke applicaties beter ondersteunt. BT is ook verantwoordelijk voor de local area networks (LAN) in meer dan 700 ABB-locaties en zal de beveiliging verzorgen van de diverse netwerkonderdelen en -diensten. Hieronder valt ook het beheer van 400 firewalls en het verstrekken van BT Assure cyberbeveiligings- en analysediensten om ABB’s netwerk en IT-systemen te beschermen tegen bedreigingen.
Luis Alvarez, CEO van BT Global Services, besluit: “We zijn erg trots dat een wereldwijde leider als ABB kiest voor BT bij het orkestreren van zijn wereldwijde netwerkdiensten. ABB heeft ambitieuze groeiplannen met zijn ‘Next Level’-strategie, en we zullen hen hierbij ondersteunen met onze kennis van de energie- en productiesector gekoppeld aan onze ervaring met het beschermen van de wereldwijde IT-infrastructuur van multinationals. We zien er ook naar uit om ABB te helpen de mogelijkheden van de cloud te omarmen, waar deze ook gehost mogen worden. Samen zijn we vastbesloten om creatief gebruik te maken van technologie om zo goede zakelijke prestaties te behalen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in