Apple is groenste techbedrijf volgens Greenpeace

Een techbedrijf dat ook nog eens groen is? Daar hoor je maar weinig over eigenlijk. Toch is er wel degelijk een bedrijf dat enorm groen is, en dat is… Apple! Eerder was al veel bekend over hoe Apple omgaat met het milieu, en CEO Tim Cook laat dat ook maar al te graag blijken. Greenpeace heeft in hun nieuwe Click Green-rapport bevestigd dat Apple zelfs het allergroenste bedrijf is van dit moment, met ruime voorsprong op de rest.

In het nieuwe rapport van Greenpeace staat beschreven hoe de grotere bedrijven scoren op het gebied van schone energie. Zij krijgen hiervoor een percentage toegewezen, op basis van hoeveel natuurlijk gas, kool en nucleaire energie zij gebruiken. Apple staat op nummer één met een percentage van 100%. Zij gebruiken helemaal geen gas, kool of nucleaire energie. Daarnaast zijn zij ook zeer transparant en efficiënt over energie, plus hun inzet en uitdragen ervan krijgt een ‘A’; de hoogst mogelijke score. Op de tweede plaats bevindt zich Yahoo, met een score van 73%. Alle overige bedrijven hebben een score van maximaal 50% gekregen.
In het rapport wordt weliswaar aandacht besteedt aan schone energie voor datacenters van clouddiensten, maar Apple doet veel meer. Onlangs kocht het nog 1400 hectare bosgebied. Op deze manier wil het garanderen dat gebruikt hout en papier duurzaam is. Voor gekapte bomen worden direct weer nieuwe geplaatst. Ook de Apple Stores gebruiken nu bijna allemaal groene energie.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in