Dragon NaturallySpeaking 13 zorgt voor een meer natuurlijke, accurate en intuïtieve omgang met de pc

Vanaf vandaag is Dragon NaturallySpeaking 13, de snelste en meest accurate spraakherkenningssoftware voor de pc, ook beschikbaar in het Nederlands. Dragon 13 verbetert vrijwel elk aspect van de omgang met een pc. Enerzijds wordt het gemakkelijker om met gesproken commando’s op het web te navigeren en een pc te bedienen. Anderzijds gaat tekst inspreken sneller en gemakkelijker, zowel bij lokale toepassingen zoals Microsoft Word, als voor online applicaties zoals webmail en sociale media. Omdat in Dragon 13 de nieuwste doorbraken in de spraakherkenningswetenschap en technologie van Nuance zijn verwerkt, functioneert de oplossing sneller en accurater dan ooit.

Dragon-gebruikers genieten van een aanzienlijke productiviteitswinst en een verhoogd gebruiksgemak. Met je stem krijg je namelijk alles sneller gedaan dan met alleen maar een toetsenbord en een muis. Dragon 13 werkt al vanaf de installatie bijzonder accuraat en wordt daarna steeds slimmer omdat het zich automatisch aanpast aan de schrijfstijl en voorkeuren van de gebruiker.
Dragon 13 ondersteunt talrijke microfoonopties. Heb je een recente laptop, dan kun je in veel gevallen gewoon de ingebouwde microfoon van dat toestel gebruiken. Een headset is dus niet langer nodig, waardoor je meer vrijheid en flexibiliteit geniet.
Dragon 13 ondersteunt nu ook spraakcommando’s en full text control (maw: rechtstreeks tekst dicteren, selecteren of corrigeren, en de cursor binnen een tekst besturen) in populaire webapplicaties zoals Gmail, Outlook.com en Yahoo! Mail in Chrome, Firefox en Internet Explorer. Het volstaat bijvoorbeeld om tegen de computer te zeggen “Zoek op het web naar leuke terrasjes” en de pc zal een browservenster openen en de resultaten weergeven van een zoektocht op dat onderwerp. Je kunt met je stem ook simpelweg naar Facebook gaan, door berichten scrollen en foto’s en links selecteren. Op dezelfde manier open je bijvoorbeeld Gmail, schrijf je een bericht aan iemand, voeg je een persoonlijke handtekening toe en verstuur je vervolgens het bericht, allemaal zonder te typen of te klikken!
Dragon 13 is voorzien van een hedendaagse, intuïtieve interface en een uitgebreide helpfunctie met tutorials, zodat Dragon eenvoudiger dan ooit is. Anderzijds kan de gebruiker zijn productiviteit nog verbeteren door gebruik te maken van de meer geavanceerde functies. Het eenvoudig te gebruiken Learning Center is daarbij behulpzaam: het toont telkens contextgebonden tips en mogelijkheden.
“Dragon NaturallySpeaking 13 functioneert nu nog accurater, terwijl het er ook beter uitziet, flexibeler te gebruiken is en beter inspeelt op de populariteit van webapplicaties”, zegt Sarah Lobbens, Desktop Marketing Manager bij Nuance Benelux. “Gebruikers merken snel dat zij dankzij Dragon op een totaal andere manier met hun pc omgaan, omdat zij met hun stem meer en sneller gedaan krijgen, op een natuurlijkere manier.”
Beschikbaarheid
De Nederlandse versie van Dragon NaturallySpeaking 13 is beschikbaar op http://netherlands.nuance.com of via de resellerpartners van Nuance, speciaalzaken of professionele verkooporganisaties.
Er is al een versie van Dragon NaturallySpeaking 13 voor 99 euro (de Home-editie). Daarnaast zijn er ook de Premium-versie (169 euro), de Premium-versie voor onderwijsinstellingen en studenten (99 euro), de Premium Mobile-versie (249 euro, inclusief een digitale dictafoon) en de Premium Wireless (249 euro). Daarnaast is er ook een Professional-versie met tal van geavanceerde functies voor 849 euro. In alle prijzen is btw én een headset inbegrepen. Voor wie een oudere versie van Dragon NaturallySpeaking gebruikt, gelden uiteraard verminderde upgradeprijzen.
Dragon NaturallySpeaking 13 is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in