Een kapotte iPhone, wat nu?

Een ongelukje zit soms in een klein hoekje. Sta je lekker met je vrienden in de kroeg te dansen en wil je een groepsselfie maken van de onvergetelijke avond, stoot een lompe gast tegen je telefoon aan en je telefoon op de vloer van de kroeg. Voordat je door hebt wat er zojuist gebeurde is de dader al weggevlucht. Je raapt je telefoon op uit het glas op de vloer. Is het glas van een flesje bier dat kapot is gevallen of van je telefoon? Je draait je telefoon om en je ziet waar je al bang voor was. Het scherm van je telefoon is compleet kapot en ligt in duizend stukjes. Je avond is nog steeds onvergetelijk, maar zeker niet op de manier waarop je had gehoopt.

Een kapotte iPhone of andere smartphone komt veel vaker voor dan je denkt. De oorzaak hiervoor kan erg verschillen. Soms is slijtage het geval, maar vaak gaat een telefoon kapot door een val of harde stoot tegen een tafelrand o.i.d. Er zijn mensen die rond blijven lopen door met een kapotte telefoon, maar het is altijd verstandiger om je telefoon te laten repareren; niet alleen omdat een gerepareerde telefoon fijner is in gebruik, maar ook omdat je telefoon dan minder snel kapot gaat op andere plaatsen door het al bestaande defect. Een kapotte telefoon kan op drie manieren gerepareerd worden. Smartphone-tools.nl zet voor jou deze manier op een rijtje.

1. Garantie/verzekering

Is je telefoon verzekerd of heb je nog garantie? Kijk dan of je de telefoon op deze manier kan laten repareren. Ga naar de winkel waar je de iPhone hebt gekocht of bel naar de verzekering. Als je geluk hebt kun je op deze manier je telefoon laten repareren. Let wel goed op, hier kunnen ooit nog kosten bijkomen en deze kosten kunnen erg hoog uitvallen. Ook moet je geluk en een erg goede reden hebben om de schade binnen de verzekering te laten vallen. De regels van de verzekering zijn namelijk erg streng en daarom vallen de meesten soorten schade niet binnen de verzekering.

2. Een reparatiecentrum

Je telefoon laten repareren door een reparatiecentrum is een goede oplossing voor een kapotte iPhone. Een reparatiecentrum is vaak ervaren in het repareren van je toestel en zorgen er zeker voor dat je telefoon weer werkt wanneer je bij hun wegloopt. Bij sommige reparatiecentra krijg je ook nog garantie op de reparatie en zo weet je zeker dat je telefoon goed gerepareerd wordt. Eén groot nadeel zit er echter wel aan een reparatiecentrum, namelijk de prijs. Een reparatie van een toestel kan erg duur worden bij een reparatiecentrum. Zo betaal je je voor sommige reparaties helemaal scheel aan de kosten voor de reparaties. Daarom is de laatste keuze bij vele een populair alternatief.

3. Zelf je telefoon repareren

Zelf je telefoon repareren is vaak lang niet zo moeilijk als dat het klinkt. Toch is dat voor veel mensen de reden om hun telefoon zelf niet te repareren. Google kan je hierbij erg goed helpen. Als je bijvoorbeeld even googlet op “iPhone 4s scherm reparatie stappen” krijg je 21.000 zoekresultaten die je kunnen helpen bij de reparatie. Het grote voordeel van je telefoon zelf repareren is natuurlijk de lage prijs. Zelf repareren is natuurlijk veel goedkoper dan je telefoon laten repareren. Tenslotte ben je je iPhone ook niet kwijt voor een langere tijd, je kunt je telefoon namelijk al vaak binnen een uurtje repareren (en als je getraind bent vaak zelfs binnen 30 minuten!).
Wil jij je telefoon ook zelf gaan repareren? Dan heb je de juiste smartphone onderdelen nodig. Deze onderdelen kun je bestellen bij smartphone-tools.nl. Onderdelen die je vandaag besteld voor 16.00 uur heb je morgen nog in huis. Dus heb je iPhone onderdelen nodig voor je iPhone reparatie of wil je een andere smartphone of tablet repareren, bestel dan bij smartphone-tools.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in