‘iOS 9 nog ondersteund op de iPhone 4S, richt zich op kwaliteit’

Eerder kon je op Dutch Tech lezen dat Apple met haar volgende software-release, iOS 9, zich gaat richten op het optimaliseren van alles. Bronnen van 9to5Mac bevestigen nogmaals dat er inderdaad veel aandacht uit gaat naar de kwaliteit van iOS. Dit betekent dat er geen uitzonderlijk grote features zullen gaan komen. Wel is er heel goed nieuws voor gebruikers van de iPhone 4S en eerste generatie iPad mini: ook zij zullen de nieuwe versie kunnen draaien op hun toestel.

Apple hanteert vanaf het begin meestal dezelfde ondersteuningsduur voor een iOS-apparaat, en dat is zo’n vier jaar; de iPhone 3GS ging vier jaar mee qua software-ondersteuning, de iPhone 4 eveneens en de iPhone 4S is nu ook bijna vier jaar oud.
Toch ziet het ernaar uit dat Apple hier verandering in gaat brengen. Het toestel zal naar verluidt nog een update krijgen, en wel iOS 9. De reden dat dit mogelijk zou kunnen worden, is dat Apple een nieuw softwareproces toepast. Normaal zet het bedrijf nieuwe software zo op de toestellen en schakelt vervolgens bepaalde functies uit die niet goed werken. Nu gaat dat anders: ze beginnen bij de oudste toestellen en schakelen functies juist in als deze ondersteund worden, gaan naar het volgende toestel en doen bij deze hetzelfde.
Volgens de bron van 9to5Mac zullen apps op iOS 9 ook minder ruimte in gaan nemen dankzij een update voor programmeertaal Swift (geïntroduceerd met iOS 8 vorig jaar). Overige vernieuwingen waar eerder al over te lezen was op andere sites zijn onder andere een nieuw systeemlettertype, namelijk die van de Apple Watch. Ook wel bekend als het San Francisco font (zie foto’s bij inleiding). Bij de iPad gaat er nadruk worden gelegd op productiviteit, door splitscreen multitasking naar de tablet te brengen en de mogelijkheid om meerdere gebruikersaccounts aan te maken. Ook staat er een aparte Home-app op de planning, die als hoofdapplicatie fungeert voor HomeKit-ondersteunde apparaten. Tot slot wil Apple verder sleutelen aan de beveiliging, iets dat voor hen enorm belangrijk is.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in