iZettle introduceert mobiele betaalterminal met ondersteuning voor Apple Pay en contactloze betalingen

iZettle begint vandaag met de wereldwijde uitrol van zijn nieuwe betalingsterminal, de Card Reader Pro Contactless. Het bedrijf uit Zweden brengt daarmee contactloze, chip- en PIN-betalingen en kant-en-klare ondersteuning voor Apple Pay samen in dit compacte en handzame apparaat.

De nieuwe contactloze kaartlezer van iZettle wordt momenteel geleverd aan een selecte groep partners in het Verenigd Koninkrijk in aanloop naar een bredere uitrol op 1 juni. De nieuwe betalingsterminal zal de komende maanden stapsgewijs in markten in alle delen van de wereld worden geïntroduceerd voor een prijs van rond de £79. De prijzen kunnen per regio variëren.
“Met deze productlancering is iZettle het eerste bedrijf in zijn soort dat kleine bedrijven ondersteuning biedt voor betalingen met Apple Pay en contactloze betalingen”, zegt Jacob de Geer, de CEO en medeoprichter van iZettle. “iZettle’s nieuwe kaartlezer ondersteunt bovendien ook andere mobiele betaal-apps, zoals Google Wallet.”
Contactloze betalingen zijn al jarenlang een hot item in de betalingsbranche. Consumenten zijn echter pas kort geleden begonnen met het omarmen van deze technologie. In het Verenigd Koninkrijk, verantwoordelijk voor veruit de meeste contactloze betalingen in Europa, werden er in 2014 319 miljoen contactloze betalingen gedaan. Dit is een stijging met 220% ten opzichte van het jaar daarvoor.
Een belangrijke ontwikkeling op het gebied van contactloze betalingen is de opkomst van nieuwe betaal-apps voor mobiele apparaten die net als Apple Pay gebruikmaken van Near Field Communication (NFC) om veilige betalingstransacties mogelijk te maken.
“Apple heeft de spijker op zijn kop geslagen met Apple Pay. Dat geldt voor zowel de nieuwe Apple Watch als de iPhone 6. Betalen met Apple Pay resulteert in een uitzonderlijke gebruikservaring”, aldus Jacob de Geer. “Nu ik Apple Pay zelf heb uitgeprobeerd, ben ik ervan overtuigd dat deze dienst voor een belangrijke verschuiving in het betalingsgedrag gaat zorgen. Steeds meer mensen zullen afstappen van het gebruik van plastic betaalpassen. Ik kan niet wachten totdat Apple zijn dienst uitrolt naar markten buiten de Verenigde Staten.”
“Sinds de opkomst van de smartphone verlangen we ernaar om af te stappen van betaalpasjes en contact geld. We dromen over een wereld waarin we onze portemonnee thuis kunnen laten en waarin een snelle beweging met een mobiele telefoon of smartwatch volstaat”, aldus Jacob de Geer. “Dit wordt nu een realiteit. Contactloze betalingen bieden consumenten ongekend gebruiksgemak. Ondernemers profiteren op hun beurt van aanmerkelijk snellere betalingstransacties.”
iZettle introduceert zijn dienst dinsdag afzonderlijk in Frankrijk, zijn elfde afzetmarkt tot dusver. De Franse markt is een perfecte match voor iZettle dankzij een intensief gebruik van creditcards en een hoge dichtheid van kleine en middelgrote bedrijven die tot dusver niet in staat waren om betalingen met creditcards op eenvoudige wijze te accepteren.
De Card Reader Pro Contactless zal later dit jaar beschikbaar worden in Nederland.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in