OXBOARD: Nederlands bedrijf introduceert nieuwe manier van voortbewegen

Nederland kan zich sinds vandaag op een nieuwe, snelle manier voortbewegen dankzij de introductie van het OXBOARD, een compacte, eenvoudig bestuurbare en 100% elektrische personal transporter. Hoewel het OXBOARD een hoge fun-factor heeft, ligt de focus op praktische vervoerstoepassingen voor een brede doelgroep. Met een snelheid van 15 kilometer per uur en een actieradius van 20 kilometer, vervult het een voorheen nog niet ingevulde transportbehoefte voor ‘de laatste kilometers’, zoals de weg van het treinstation naar kantoor. De uit Eindhoven afkomstige fabrikant heeft bestaande technologie doorontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardig en intuïtief te gebruiken persoonlijk vervoermiddel. Het eerste OXBOARD is afgelopen week overhandigd aan de Nederlandse coureur Tom Coronel en zal vanaf vandaag leverbaar zijn in heel Nederland.
.

“Nadat je even hebt geoefend is het echt alsof je geboren bent met twee wielen onder je voeten.”

Je vraagt je af of de hoverboards uit Back to the Future werkelijkheid zijn geworden, wanneer je voor het eerst iemand op een OXBOARD voorbij ziet komen. Het is dan ook de volgende revolutie in de manier waarop wij ons voortbewegen, stelt de Nederlandse ondernemer Ernie Hiemstra, die het design samen met GBO Design uit Helmond optimaliseerde en bestaande technologieën verfijnde om tot een kwalitatief hoogwaardig vervoermiddel te komen. Hoewel het gebruik van het OXBOARD door veel mensen als leuk en bijzonder wordt ervaren, wil Hiemstra het niet als gadget kwalificeren. “Het is een vorm van persoonlijk gemotoriseerd transport en je zou het kunnen zien als een vervoermiddel dat je inzet voor de laatste kilometers,” zegt hij. “Wanneer je bijvoorbeeld naar je werk gaat met de auto, dan kun je het laatste stuk van de parkeerplaats naar kantoor afleggen met je OXBOARD. Je kunt het gebruiken zoals veel mensen nu een vouwfiets gebruiken. Alleen is de vouwfiets een onhandig, ouderwets vervoermiddel en is het OXBOARD licht, handzaam en aantrekkelijk. Maar er zijn natuurlijk veel meer toepassingen. Als ik kijk naar mijn eigen kinderen, dan zie ik dat ze elk excuus aangrijpen om het OXBOARD te gebruiken: voor tripjes naar de supermarkt, als ze naar school gaan, of gewoon voor hun plezier.”
Geboren met wielen
Het OXBOARD bestaat simpel gezegd uit een plank met twee wielen en is uitgerust met vier gyroscopen die op de honderdste millimeter nauwkeurig, realtime de balans corrigeren. De gebruiker kan voor- en achteruit rijden, bochten maken en 360 graden om zijn as draaien. “De gyroscopen zorgen ervoor dat rijden met het OXBOARD een intuïtieve ervaring wordt,” zegt Hiemstra. “Tijdens de demonstraties die wij hielden, hoorden we wel eens dat mensen dachten dat het moeilijk was om onder de knie te krijgen. Tot ze er zelf op gingen staan. Na een paar minuutjes rijd je zonder problemen rond. Dat komt omdat de sensoren het OXBOARD stabiliseren en de gebruiker eigenlijk alleen maar hoeft te sturen. Leun je naar voren, dan rijd je naar voren, leun je naar achteren, dan rijd je naar achteren. Het werkt allemaal heel erg op gevoel en is daardoor bijzonder snel en gemakkelijk in gebruik. Nadat je even hebt geoefend is het echt alsof je geboren bent met twee wielen onder je voeten.”
Zakelijke efficiëntie
Niet alleen consumenten zullen van de voordelen van het OXBOARD genieten. Er is nu al interesse van zakelijke klanten als warenhuizen, bedrijfsterreinen en vliegvelden. “Overal waar werknemers dagelijks grote afstanden moeten afleggen, bijvoorbeeld in grote magazijnen, kan het de efficiëntie ten goede komen wanneer zij worden uitgerust met een OXBOARD,” stelt Hiemstra. “Mensen lopen gemiddeld met ongeveer vijf kilometer per uur. Het OXBOARD heeft een maximale snelheid van circa vijftien kilometer per uur, dus de tijdwinst voor bedrijven kan aanzienlijk zijn. En laten we het gemak van de werknemer niet vergeten.”
Specificaties
Het OXBOARD is 60 centimeter breed en weegt 11 kilo. De accu is binnen twee uur weer opgeladen en de gebruiker kan daarna 15 tot 20 kilometer rijden met een maximum snelheid van circa 15 kilometer per uur. Een indicator geeft het accuverbruik aan en rubberen stootbumpers bieden het OXBOARD extra bescherming tijdens het gebruik.
Ambassadeurs gezocht!
Vanaf 22 mei is het OXBOARD voor €799 online te koop via oxboard.nl en ligt hij exclusief in de Topshelf megastores. Het OXBOARD kan worden besteld in de kleuren zwart, rood en wit en wordt standaard geleverd met een jaar garantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in