Verkoop Galaxy S6 ramp voor Samsung

De afgelopen twee kwartalen heeft Apple zeer spectaculaire verkoopcijfers van de iPhone bekend gemaakt, welke alle verwachtingen overtroffen hebben. Toen Samsung eerder dit jaar de Galaxy S6 aankondigde dacht men dat het toestel de iPhone 6 zou overtreffen, qua verkooptaantallen. Nu blijkt het tegendeel: de verkopen zouden voor Samsung een ramp zijn.

Het is lastig je als smartphonefabrikant te onderscheiden van de concurrentie, dat is een feit. Waar Apple vorig jaar nog de volle laag kreeg omdat het bij een 4-inch iPhone bleef, heeft het bedrijf dit jaar met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog nooit eerder zoveel examplaren verkocht.

Normaal weet Samsung deze cijfers prima te overtreffen zodra ze een nieuwe smartphone uitbrengen. Dat is nu toch heel anders. Het nieuwste vlaggenschip, de Galaxy S6 zou in een maand tijd nog maar 10 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Terwijl van de iPhone 6 en 6 Plus in het eerste weekend al zoveel examplaren verkocht waren. Betekent dit dat de Galaxy S6 een flop is? Qua verkoop wel. Voor Samsung, tenminste.

Volgens een Koreaanse bron zijn er van de Galaxy S6 zelfs een miljoen minder units verkocht vergeleken met de Galaxy S5 vorig jaar, rond dezelfde periode.

De voornaamste reden voor de slechte verkoop zou zijn dat de software weinig innovatie met zich mee heeft gebracht de afgelopen tijd. Veel mensen zien TouchWiz, een laag die Samsung over Android plaatst, als een reden om géén Galaxy-toestel aan te schaffen.

Het is de vraag hoe Samsung zich hieruit gaan redden. Immers, twee keer een flop achter elkaar uitbrengen moet gewoon vragen oproepen bij de fabrikant. Duidelijk is dat ze zich minder op hardware moeten richten en meer op het optimaliseren van de software. De eerste stap is TouchWiz eraf gooien en ‘stock’ Android gebruiken als besturingssysteem.

Overigens, de Samsung Galaxy S6 Edge verkoopt wél redelijk goed. Qua aantallen is het niet te vergelijken met hoe de nieuwste iPhones verkopen, maar het doet het zeker een stuk beter dan de normale Galaxy S6.

Bron: Business Insider

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in