Apple Watch vanaf 17 juli verkrijgbaar in Nederland

Vanaf 17 juli kunnen Nederlandse consumenten officiëel de Apple Watch kopen. Dat heeft Apple vandaag aangekondigd op haar website. Daarmee is het horloge eerder beschikbaar in ons land dan aanvankelijk verwacht werd, zeker omdat onlangs nog gezegd werd dat het eind juni in zeven nieuwe landen komt. Hier zat Nederland echter niet niet bij. Met het nieuws dat de Apple Watch op 17 juli hier te koop zal zijn kunnen we deze vraag gaan stellen: hoe populair zal het product in Nederland worden?

De verkoop van de Apple Watch is niet bepaald vlekkeloos gestart toen het vanaf 24 april beschikbaar kwam. Veel mensen hebben tergend lang moeten wachten, dit gaf voor landen waar hij nog niet de koop is weinig hoop op een tijdige ontvangst. Daarnaast blijkt niet iedereen te spreken te zijn over het horloge. Sommigen concludeerden dat het niets toevoegt aan wat je met een smartphone al kunt. Het gevolg is dat mensen hun Apple Watch teruggestuurd hebben naar Apple. Of je er wat aan hebt is volledig aan wat je denkt dat een slim horloge allemaal doet. Velen gaan ervan uit dat het een kleine smartphone is dat je op je pols vastmaakt, wat niet het geval is. Integendeel, het is juist een accessoire. De echte waarde ervan leer je pas kennen als je een tijdje hebt rondgelopen met de Apple Watch, kan ik uit ervaring vertellen.

Prijziger dan in andere EU-landen

Apple Watch is in Nederland prijziger dan in andere Euro-landen waar het al langer beschikbaar is, zoals Duitsland. Dit heeft te maken met de thuiskopieheffing en de hogere BTW die Nederland vraagt. Hieronder de prijzen van een aantal verschillende Apple Watches.
  • Apple Watch Sport 38mm: €419
  • Apple Watch Sport 42mm: €469
  • Apple Watch staal 38mm: €669 tot €1.219
  • Apple Watch staal 42mm: €719 tot €1.269
  • Apple Watch Edition: €11.200 tot €18.400
Ter vergelijking: in Duitsland betaal je voor de Apple Watch Sport 38mm €399, en voor de allerduurste Apple Watch Edition €18.000. Een aanzienlijk groot verschil dus, met name bij de duurdere modellen. Dit alleen al zou de consument ervan kunnen weerhouden een Apple Watch te bestellen, zeker met de gedachte dat velen er al niet zo geïnteresseerd in zijn. Opvallend genoeg zijn de losse bandjes overigens niet duurder dan in Duitsland. Wil je een sportbandje, dan betaal je hier gewoon €59 voor. Zowel in Duitsland als in Nederland.

Bestellen in de Apple Store

Bestellen van de Apple Watch is op het moment nog niet mogelijk. Er heerst wat onduidelijkheid over de werkelijke besteldatum; het zou kunnen zijn dat men het horloge vanaf 17 juli kan bestellen, maar het kan ook zijn dat dit de eerste leverdatum is. In dat laatste geval zal Apple daags van tevoren de mogelijkheid gaan bieden de Apple Watch voor te bestellen.

Het is evenmin nog niet geheel duidelijk of de Apple Watch vanaf 17 juli ook in de Apple Retail Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag kan worden gekocht in plaats van alleen via de Apple Online Store, al kunnen we ervan uitgaan dat dit wel gebeurt.


Trouwens, niet alleen in Nederland zal de Apple Watch te koop zijn vanaf 17 juli. Ook in Zweden en Thailand start de verkoop ervan vanaf die datum.

Tom de Beer | hoofdredacteur
Techblogger en Apple-fan in hart en nieren, student Medewerker Beheer ICT met passie voor netwerken, en altijd bereid kennis en ervaring op te doen. Tevens gecertificeerd Microsoft Office Specialist Master en Microsoft Technology Associate, taalfanaat en enorme fan van Lady Gaga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in